2014-08-04 16:12:27
Φωτογραφία για Ολυμπία Οδός: Aπό φέτος θα παραδίδονται σταδιακά τα πρώτα τμήματα
Μπορεί τα έργα στους αυτοκινητόδρομους να έχουν αρχίσει εδώ και αρκετούς μήνες όμως πολλοί ήδη εκφράζουν την ανησυχία ή την καχυποψία τους, καθώς δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα. Ήδη με παρέμβαση του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μερικά άλυτα προβλήματα.

Άλλοι εκφράζουν την απορία τους, πως θα προλάβει να ολοκληρωθεί π.χ η σήραγγα στην Κλόκοβα (Παλιοβούνα) σε 1,5 ή 2 χρόνια όταν ακόμα δεν έχει σκαφτεί ούτε ένα μέτρο. Πάντως στο Υπουργείο Υποδομών επικρατεί αισιοδοξία πως τα έργα θα τρέξουν με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς ενώ στην πρόσφατη περιοδεία του Υπουργού Υποδομών κου Χρυσοχοϊδη ανακοινώθηκε πως τα πρώτα μικρά τμήματα στην Κορίνθου-Πατρών θα παραδίδονται σταδιακά από φέτος.

Η μεγαλύτερη πηγή αισιοδοξίας είναι πω τα έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, ενώ έχουν χρηματοδότηση και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για ένα μεγάλο τμήμα τους. Τυχόν μεγάλες καθυστερήσεις πέραν του Δεκεμβρίου του 2015 μπορεί να σημάνει απώλεια κονδυλίων που αποτελεί casus beli για τα ίδια τα έργα.

Στον τομέα της απασχόλησης τα νούμερα συνεχώς ανεβαίνουν και πλέον μόνο στην Ιόνια Οδό εργάζονται περισσότεροι από 1.700 εργαζόμενοι. Οι αριθμοί είναι αυξητικοί και στους αυτοκινητόδρομους Ολυμπίας Οδός Νέα Οδοός και Ε65 αλλά και στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Σε κάθε περίπτωση το θετικό είναι ότι είμαστε σε πλήρη κατασκευαστική φάση μετά από 3 χρόνια απόλυτης ησυχίας.

Νίκος Καραγιάννης-Ypodomes.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ