2014-08-05 19:23:10
Φωτογραφία για Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ζήτησε άμεσα κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή για κατάργηση διοδίων
«Τροπολογία για την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου, στη διαδρομή Βόλου – Λάρισας, θα καταθέσουμε οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, σε μία προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα που στοιχίζει καθημερινά σε ανθρώπινες ζωές. Με πρωτοβουλία βουλευτών της αντιπολίτευσης από τη Θεσσαλία θα γίνει αυτή η ενέργεια. Όμως για να υπάρξει και ουσιαστικό αποτέλεσμα θα πρέπει η τροπολογία να υπογραφεί και από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Η παραχώρηση των διοδίων και οι τιμές τους είναι Νόμος του Κράτους. Ψηφίστηκε από τη Βουλή. Για να καταργηθεί – εν προκειμένω σταθμοί διοδίων- θα πρέπει να ψηφιστεί επίσης από τη Βουλή η σχετική τροπολογία. Αυτός μόνο ο τρόπος υπάρχει» τόνισε – μεταξύ άλλων – η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η βουλευτής συμμετείχε στη σύσκεψη για τα διόδια που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλία και στην τοποθέτησή της υπογράμμισε - ανάμεσα στα άλλα- ότι η μοναδική οδός είναι η κατάργηση να περάσει μέσω της Βουλής. Παράλληλα, όπως είπε, θα πρέπει να εκτελεστούν έργα που θα διασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στην παλαιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας. «Λεφτά υπάρχουν. Μπορούν να βρεθούν όπως βρέθηκαν τα δις για να εκτελεστούν άλλα έργα» είπε χαρακτηριστικά.


Η τροπολογία με θέμα την κατάργηση διοδίων που προτείνεται να κατατεθεί στη Βουλή, εκτός της κατάργησης των διοδίων του Μοσχοχωρίου, θα ζητά επίσης την κατάργηση των διοδίων Μακρυχωρίου και Πυργετού, εντός των ορίων του Νομού Λάρισας. Σημείωσε ακόμη ότι είναι λογική και επικοιδομητική για τον συντονισμό των ενεργειών, η πρόταση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ότι πρέπει να γίνουν και νομικές ενέργειες με αιτήματα την προσβολή συμβάσεων στα δικαστήρια.

Η κ. Χρυσοβελώνη, κατ’ αρχάς, ανέφερε πως είναι θετική η πρωτοβουλία για την διοργάνωση της σύσκεψης προσθέτοντας ότι πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ομόθυμα και με ειλικρίνεια, και να συντονιστούμε προς την κατεύθυνση να μην επιτρέψουμε να χάνονται ζωές στο δρόμο εξ αιτίας των διοδίων. «Δεν θα αμφισβητήσω σήμερα την καλή πρόθεση του Κώστα Αγοραστού. Δεν μπορώ όμως να αποδεχθώ και την μετάθεση ευθυνών στο μέρος που του αναλογούν. Δεν μπορεί να μας λέει ότι ως βουλευτής της ΝΔ – και μάλιστα εισηγητής του Νομοσχεδίου- που ψήφιζε τα διόδια το 2007, σήμερα δεν φέρει καμία ευθύνη γι’ αυτά. Το λέω γιατί δεν είναι δυνατό να προχωρήσουμε χωρίς μια στοιχειώδη αυτοκριτική. Χωρίς να καταλάβουμε σε ποιό σημείο πήραμε τον λάθος δρόμο και άρα πως μπορούμε σήμερα να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν. Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, το λάθος αυτό ξεκίνησε με την έγκριση από τη Βουλή του επαχθούς για τους πολίτες και απόλυτα άδικου συστήματος διοδίων που λειτουργεί σήμερα» είπε.

Υπενθύμισε πως «οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» καταψηφίσαμε τις πρόσφατες αυξήσεις διοδίων που έφερε στη Βουλή ο κ. Χρυσοχοϊδης υπέρ των εργολάβων. Η ΝΔ όμως, όπως και το ΠΑΣΟΚ, τις υπερψήφισαν χωρίς εξαίρεση…».

Η κ. Χρυσοβελώνη υποστήριξε την άποψη ότι το 2011 η Βουλή ψήφισε το Νομοσχέδιο για τα διόδια. Το 2014 η Βουλή θα πρέπει να καταργήσει διόδια. «Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης μπορούμε να καταθέσουμε τροπολογία με το αίτημα αυτό. Ζητούμε όμως να την συνυπογράψουν και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης. Διαφορετικά δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα» είπε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ