2014-08-13 08:20:46
Φωτογραφία για Ηλεία: Με εξετάσεις ο Σεπτέμβρης για το 15% των μαθητών
Με αφορμή τις αυριανές τοποθετήσεις από το ΠΥΣΔΕ Ηλείας των υπεράριθμων καθηγητών σε κενές οργανικές θέσεις στα σχολεία του νομού μας, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Βασίλης Βασιλιάδης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην τεράστια καθυστέρηση που υπάρχει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταθέσεων –αποσπάσεων –τοποθετήσεων « Φτάσαμε στα μέσα Αυγούστου και όλα είναι ακόμα στον αέρα, παρότι το υπουργείο διατυμπάνιζε ότι 1- 10 Ιουλίου θα είχαν λήξει όλα.

Το βέβαιο είναι ότι και μετά τις διαδικασίες αυτές θα υπάρξουν τεράστια οργανικά κενά σε καθηγητές ειδικοτήτων στα σχολεία μας (βιολόγοι, οικονομολόγοι κ.α ) τα οποία μόνον με προσλήψεις μπορούν να καλυφθούν. Μετά από τρία χρόνια κατά τα οποία δεν έγινε κανένας μόνιμος διορισμός, αντίθετα δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι συνταξιοδοτήθηκαν και πολλοί ακόμα αναγκάστηκαν σε διαθεσιμότητα είναι αδύνατον να πιστεύει κανείς ότι η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει ομαλά.


Παρά το γεγονός ότι το υπ. Παιδείας μεθόδευσε την αύξηση του ωραρίου διδασκαλία των καθηγητών, κατά 60% σε σχέση με ό,τι ισχύει στις λοιπές χώρες της ΕΕ, παρότι αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, τα οργανικά κενά που υπάρχουν δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν παρά με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην εκπαίδευση, όπως επιτάσσουν οι νόμοι».

Ταυτόχρονα, ο κ. Βασιλειάδης, επεσήμανε ότι η φετινή έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ούτως η άλλως επιβαρυμένη, με τις εξετάσεις που θα αναγκαστούν να δώσουν τον Σεπτέμβριο οι μαθητές της Α Λυκείου που έμειναν μεταξεταστέοι μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που διενεργήθηκαν φέτος για πρώτη χρονιά με το νέο τρόπο.

« Τόσο η τράπεζα θεμάτων, όσο και ο νέος τρόπος υπολογισμού της βαθμολόγησης των μαθητών, είχαν ως αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα στην Ηλεία ένα υψηλό ποσοστό μεταξεταστέων, της τάξης του 15%. Το γεγονός αυτό από μόνο του έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους. Οι επιπτώσεις για το δημόσιο σχολείο θα φανούν άμεσα…»

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ