2014-08-13 20:38:26
Φωτογραφία για Τρένο: Τις επόμενες ημέρες υπογράφεται το Κιάτο - Ροδοδάφνη, τρέχουν τα έργα μέχρι Ψαθόπυργο
Τις επόμενες ημέρες και οπωσδήποτε μέσα στον Αύγουστο θα πέσουν οι υπογραφές για την εργολαβία-σκούπα Κιάτο-Ροδοδάφνη συνολικού κόστους 273εκ.ευρώ καθώς ολοκληρώθηκε πλήρως η διαγωνιστική διαδικασία αλλά και οι δικαστικές διαμάχες που ακολούθησαν.

Όπως μαθαίνει το ypodomes.com την προηγούμενη εβδομάδα απορρίφθηκε όπως αναμενόταν από το ΣτΕ ακόμα μία προσφυγή της Κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ- J&P ΑΒΑΞ- ΙΝΤΡΑΚΑΤ και η ΕΡΓΟΣΕ κάλεσε την οριστικά ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΚΑ-THALES-ΞΑΝΘΑΚΗΣ που πήρε το έργο με έκπτωση 17% να προσκομίσει τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το έργο που θα φέρει οριστικά το σύγχρονο τρένο μέχρι την Αχαϊα.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει ότι εργασίες έμειναν ως υπόλοιπο από προηγούμενες διαλυμένες εργολαβίες στο τμήμα αυτό και ο χρόνος αποπεράτωσης των έργων είναι 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αν όλα πάνε καλά τον Αύγουστο του 2016 τα έργα θα ολοκληρωθούν και το τμήμα από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη θα διαθέτει διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων, νέους σταθμούς και στάσεις με πρόσβαση και για άτομα με μειωμένες κινητικές ικανότητες.


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ-ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ

Την ίδια ώρα εκτελούνται έργα τόσο στην εργολαβία Διακοπτό-Ροδοδάφνη που ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες. Συγκεκριμένα το έργο σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com πήρε μία απαραίτητη 6μηνη παράταση των εργασιών μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2015 καθώς το σύνηθες πρόβλημα των απαλλοτριώσεων δημιούργησε μικρές χρονοτριβές. Κατά τα άλλα συνεχίζονται τα έργα σε επίπεδο υποδομής ενώ οι σταθμοί από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη έχουν πλήρως κατασκευαστεί και ολοκληρωθεί.

ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ-ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ

Το επίσης μεγάλο έργο των 315εκ.υερώ που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο πάει επίσης πολύ καλά και ειδικά στο μέτωπο της σήραγγας Παναγοπούλας, η διάνοιξη συνεχίζεται και πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Εδώ, το χρονοδιάγραμμα μιλά για ολοκλήρωση το καλοκαίρι του 2016.

Με την ολοκλήρωση όλων των παραπάνω έργων το σιδηροδρομικό τμήμα από το Κιάτο μέχρι τον Ψαθόπυργο (μόλις λίγα χιλιόμετρα πριν την πόλη της Πάτρας) θα διανύεται σε λιγότερο από μία ώρα με σύγχρονα τρένα ενώ η ηλεκτροκίνηση που περιλαμβάνεται σε επόμενη δημοπράτηση πιθανόν να λειτουργήσει μέσα στο 2017.

Πηγή: ypodomes
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ