2014-08-14 13:53:08
Φωτογραφία για Βραζιλία: Νεκρός ο υποψήφιος πρόεδρος Κάμπος - Το αεροσκάφος του συνετρίβη πάνω σε σπίτια [photos]
Νεκρός ανασύρθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας Εντουάρντο Κάμπος, από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που τον μετέφερε, το οποίο συνετρίβη πάνω σε κατοικημένη περιοχή.

To αεροσκάφος, ένα μικρό τζετ τύπου Cessna 560XL, συνετρίβη κοντά σε σχολείο της πόλης Σάντος, στην νοτιοανατολική Βραζιλία, 70 χλμ. νότια του Σάο Πάουλο.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν 10 "θύματα", αλλά δεν διευκρινίστηκε αν πρόκειται για νεκρούς ή τραυματίες.

Το μέλος του κόμματος του Κάμπος, PSB, Ροντρίγκο Ρόλεμπεργκ, δήλωσε ότι ο Εντουάρντο Κάμποις είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο μαζί με τη σύζυγό του Ρενάτα και τον γιο τους Μιγκέλ, καθώς και δύο βοηθούς του και έναν κινηματογραφιστή.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της χώρας, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Ρίο ντε Τζανέιρο με προορισμό την πόλη Γκουαρούχα, κοντά στο Σάντος.


Ο Κάμπος ήταν επικεφαλής του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βραζιλίας (PSB) και θα αντιμετώπιζε την πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με τον κυβερνήτη όταν απέτυχε να προσγειωθεί στην Γκουαρούχα, λόγω κακοκαιρίας. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι την ώρα της συντριβής, στην περιοχή επικρατούσαν νεφώσεις και βροχή.

Κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για ελικόπτερο και άλλες για μικρό αεροπλάνο τύπου Cessna 560XL.

Ο Κάμπος θεωρείτο ένας σύγχρονος μάνατζερ, αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακός ηγέτης και είχε μια επιτυχημένη θητεία ως κυβερνήτης του φτωχού βορειοανατολικού κρατιδίου του Περναμπούκο. Ορισμένες από τις αλλαγές που εισήγαγε, περιλαμβάνουν την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, την ειαγωγή μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα στα κρατικά νοσοκομεία και την αύξηση των ωρών διδασκαλίας στα σχολεία στις οκτώ, έναντι των τεσσάρων ωρών που είναι το κοινό σχολικό ωράριο στη Βραζιλία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ