2014-08-14 19:56:09
Φωτογραφία για Συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ μεταξύ Αγγελόπουλου και Κουκουλόπουλου για τις εξισωτικές αποζημιώσεις και το Ρώσικο εμπάργκο
Στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), μετέβη σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας, Γιώργος Αγγελόπουλος, για συνάντηση με τον... αναπληρωτή Υπουργό, Πάρι Κουκουλόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη με τον κ. Κουκουλόπουλο, μετά τα πρόσφατα προβλήματα με τις εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων, αλλά και το Ρώσικο Εμπάργκο.

Ο κ. Αγγελόπουλος, συνοδευόμενος και από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Αγρινίου, Θωμά Κουτσουπιά, ανέλυσε στον αναπληρωτή Υπουργό το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις εξισωτικές αποζημιώσεις, που έχει πλήξει τους κτηνοτρόφους. Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας, ζήτησε άμεσες ενέργειες του ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το Ρώσικο Εμπάργκο, και ιδίως για τη φράουλα, το ακτινίδιο και τα ιχθυρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που δέχονται καταστροφικό χτύπημα.


Ο αναπληρωτή Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τις ενέργειες που έχουν ξεκινήσει εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ και δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις για την επίλυση του προβλήματος με τις εξισωτικές αποζημιώσεις. Επίσης, ο κ. Κουκουλόπουλος ενημέρωσε τον κ. Αγγελόπουλο για τη στενή συνεργασία του ΥΠΑΑΤ με το Υπουργείο Εξωτερικών γύρω από το θέμα των επιπτώσεων από το Ρωσικό Εμπάργκο και υποσχέθηκε ότι στις επόμενες ημέρες θα έχει απαντήσεις σχετικά με τις λύσεις που δρομολογούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μέσω της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων που προβλέπονται για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε «Σήμερα, είχαμε μια ουσιαστική συνεργασία με τον αναπληρωτή Υπουργό για τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν πρόσφατα και πλήττουν βαριά τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειάς μας» και συνέχισε «Λάβαμε υπόσχεση από το ΥΠΑΑΤ ότι θα γίνουν ενέργειες, ώστε να αρθεί σύντομα η μεγάλη αδικία, που έχει προκύψει με τις εξισωτικές αποζημιώσεις, μετά την διόρθωση των αιτήσεων που έκανε μονομερώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς να γνωρίζουν τίποτε οι κτηνοτρόφοι. Σε ότι αφορά το Ρώσικο Εμπάργκο, είναι επιτακτική η ανάληψη δράσης, καθώς αυτό επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση της αγοράς. Περιμένουμε, στο προσεχές διάστημα, να μας ενημερώσει το Υπουργείο για το τι μπορεί να γίνει, ώστε να προστατευθούν, τα ανταγωνιστικά προϊόντα της περιοχής μας και οι παραγωγοί μας από την οικονομική και κοινωνική καταστροφή».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ