2014-08-16 07:06:10
Φωτογραφία για Εσύ, εκείνος και το κάμπινγκ: Συμβουλές επιβίωσης!
Κάμπινγκ, σκηνούλα, κυματάκια σε απόσταση χειρός, φωτίτσες, κιθάρες, τσίγκινα πιάτα και μυρωδιά από καρπούζι να ανακατεύεται με το άρωμα της νοτισμένης άμμου Αν έχεις (ξανα)πάει κάμπινγκ, είτε οργανωμένο είτε ελεύθερο, ξέρεις πώς άλλο είναι να το ζεις κι άλλο να στο περιγράφουν. Αν έχεις ξαναπάει ξέρεις για την ελευθερία και τις αμέτρητες όμορφες στιγμές που μπορεί να σου χαρίσει το να επιλέξεις αυτού του είδους τις διακοπές.

Αν έχεις πάει με παρέα, αλλά όχι με τον καλό σου, εδώ θα βρεις μερικές συμβουλές, για όλα εκείνα τα άβολα που μπορεί να σου τύχουν και πώς να τα βγάλεις πέρα.

Αν δεν έχεις ξαναπάει (γενικώς), πόσω μάλλον με τον καλό σου, η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, είναι μία: πόσο πιστεύεις ότι θα σου αρέσει, αυτό το είδος των διακοπών; Αν η απάντηση είναι έστω και λίγο αρνητική, αν είσαι καλομαθημένη και μερικές μέρες (τόσο) κοντά στη φύση σε αγχώνουν – και μάλιστα με κάποιον που ακόμη η «μαγεία» μεταξύ σας εξαρτάται από όλα τα αγαθά της πολιτισμένης ζωής – τότε άσε το σακίδιο σου κάτω και συζήτα το ξανά μαζί του (δεν χάθηκαν οι ξενώνες, βρε αδερφέ).


Αν, όμως, η περιπετειώδης φύση σου και ο έρωτας σου για εκείνον σε έχουν ήδη στείλει στις αετοράχες κι αν είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις ένα άλλο ενδιαφέρον στιλ διακοπών (εντάξει, δεν θα πρωταγωνιστήσεις και στο “Survivor”), τότε εξοπλίσου με όλα εκείνα που θα σου χρειαστούν (βάλε τα ψηλοτάκουνα πίσω στο κουτί τους) και ρίξε μια ματιά στο… savoir vivre του καλού κατασκηνωτή, ειδικά αν είναι ζευγαρωμένος.

- Πριν φύγεις φορτωμένη με μπαγκάζια και είδη πρώτης ανάγκης, σιγουρέψου ότι μπορείς να διανυκτερεύσεις και να κάνεις (περίπου) ό,τι θα έκανες και στο σπίτι σου μέσα σε μία σκηνή. Αν το σπίτι σου (ή το σπίτι κάποιου φίλου σας) διαθέτει κήπο, κάντε μία πρόβα τζενεράλε εκεί. Στην περίπτωση που νιώθεις ότι όλα πάνε στραβά, το σπίτι σου απέχει δυο βήματα και το κρεβατάκι σου σε περιμένει. Γενικώς, πριν φύγετε ενημερώσου για όλα όσα πρέπει να έχεις μαζί σου και για τις εναλλακτικές σας σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

- Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να έχεις υπ’ όψιν σου – και ειδικά αν το πάτε για ελεύθερο camping, οπότε είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει γεννήτρια, άρα να τη βγάζετε με φακούς και φωτίτσες – είναι να θυμάσαι ότι οι φακοί για κανέναν λόγο δεν μένουν ανοιχτοί μέσα στη σκηνή. Ο λόγος; Για θυμήσου όταν ήσουν μικρή που σου άρεσε το θέατρο σκιών; Ε, τώρα (και αν αφήσεις τον φακό ανοιχτό μέσα στη σκηνή) ο… Καραγκιόζης θα είσαι εσύ και μάλιστα σε ερωτικό παροξυσμό. Το οποίον σημαίνει ότι εσύ και ο αγαπημένος σου θα «κόβετε εισιτήρια», χωρίς να το θέλετε.

- Θυμήσου, ότι είτε οργανωμένο είναι το camping είτε ελεύθερο, θα πρέπει να συνηθίσεις, ό,τι κάνεις, να το κάνεις με «σιγαστήρα». Κοινώς, ψιθυριστά. Με λίγα λόγια είτε θες να… βογκήξεις είτε θες να γκρινιάξεις είτε θες να γελάσεις – σε ώρες κοινής ησυχίας (και μη) το κάνεις ψιθυρίζοντας. Ή στα μουγγά. Αν αυτό σου φαίνεται ότι έχει βαθμό δυσκολίας, απλώς σκέψου ότι η επόμενη σκηνή είναι στα 20-30 μέτρα, οπότε ξανασκέψου πόσο δυνατά θες να φωνάξεις.

- Πάρε μεγάλο υπνόσακο, από αυτούς που γίνονται… διπλή κουβέρτα και κλείνουν με φερμουάρ. Εκτός από το ότι μπορείτε να τον… χρησιμοποιήσετε μαζί και όχι για να κοιμηθείτε απαραιτήτως, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία στη σκηνή, ειδικά τις υγρές νύχτες που με το σεντονάκι, όχι μόνο θα τουρτουρίζεις, αλλά θα γίνετε και οι δυο σας «αρχαίοι» από το κρύο.

- Φιλική συμβουλή: αν είναι να μείνετε τα δυο σας, πάνω από 3-4 μέρες στο ίδιο αντίσκηνο, όσο μεγάλο κι αν είναι των δύο ατόμων, καλά θα κάνετε να ξοδέψετε ελάχιστα παραπάνω χρήματα και να πάρετε ένα, χωρητικότητας 3 ατόμων. Όσο κι αν αγαπιέστε, θέλετε λίγα τετραγωνικά παραπάνω για να νιώθετε πιο άνετα. Μην το ρισκάρεις και στριμωχτείτε. Η έλλειψη ιδιωτικότητας φέρνει γκρίνιες, οι γκρίνιες φωνές και – είπαμε – δεν είναι για να ενοχλείτε τους «γείτονες»!

- Όσο κι αν η ρομαντική σου διάθεση σου «λέει» να στήσεις τη σκηνή σας πολύ κοντά στη θάλασσα, μην το κάνεις. Θα σας το πουν, δηλαδή, και οι άλλοι κατασκηνωτές, ότι μπορεί να θέλετε να βουτάτε ποδαράκια στο νερό με το που ξεμυτάτε από τη σκηνή, αλλά το πιο πιθανό είναι η παλίρροια να σας «βουτήξει» το αντίσκηνο, να σας κάνει λούτσα γενικώς και να σας αφήσει με το… κατεστραμμένο ρομάντζο σας στο χέρι.

- Αν – λέμε, «αν» – είστε και οι δύο άπειροι από camping, καλό θα είναι να προτιμήσετε την οργανωμένη εκδοχή του και κυρίως να μην ξεμακρύνετε πολύ από τους άλλους. Όσο ερωτευμένοι κι αν είστε, μην είστε προκλητικοί. Πάντα θα υπάρχουν παράξενοι που θα βρουν αφορμή να σας την «πουν» ή απλώς να ξεροσταλιάζουν κοιτώντας σας. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θες, κυρίως για να μη χαλάσει η διάθεση σου κι η ρομαντική ατμόσφαιρα εντός και εκτός αντίσκηνου.

- Να θυμάσαι ότι το οργανωμένο camping παρέχει ασφάλεια – ε, και κάποιες ανέσεις παραπάνω – όμως, το προτιμούν και οικογένειες με παιδάκια που αν δεν βρίσκονται κάτω από τη σωστή επιτήρηση, μπορεί και να βρεθούν έξω από τη σκηνή σας. Το ελεύθερο, πάλι, το προτιμούν ζευγάρια και παρέες και επιτρέπει περισσότερους «ελιγμούς» σε ό,τι αφορά τη συμβίωση σας με άλλο κόσμο.

- Μην ξεχνάς τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Εκτός από ένα μικρό φαρμακείο, στοκ από… προφυλακτικά και δεύτερο σεντόνι, θυμήσου να αερίζεις συχνά τη σκηνή, να έχεις σακουλίτσες για τα σκουπίδια σας και να μην αφήνεις ανοιχτά τρόφιμα (ειδικά γάλα). Δεν θες να έχεις επισκέπτη στο στρώμα σας το… φιδάκι τον Διαμαντή και επίσης – ειδικά αν είσαι πρωτάρα στην περιπέτεια – δεν θες να γυρίσεις στην Αθήνα σαν τον Μόγλη, το αγόρι της ζούγκλας.

- Αν βρεθείτε σε σημείο στο οποίο επιτρέπεται ο γυμνισμός, έχει καλώς. Κατά τα λοιπά, καλό θα είναι να μην περιφέρεσαι ημίγυμνη ή τσιτσίδι ανάμεσα στους λουόμενους, όσο οικεία και αν νιώσεις και καλό θα είναι να μοιραστείς και με τον αγαπημένο σου αυτόν τον βασικό – περί περιβολής – κανόνα. Αν και σπάνιο, ωστόσο είναι πιθανό κάποιους από τους γείτονες να νιώσει το ίδιο… οικεία μαζί σας και να μπείτε σε περιπέτειες, χωρίς λόγο.

Σε γενικές γραμμές να θυμάσαι ότι με το ζόρι δεν περνάμε καλά. Αν για οποιονδήποτε λόγο από τα πρώτα κιόλας βράδια αισθανθείς ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελες και νιώθεις κάτι περισσότερο από άβολα, δεν έχεις νόημα να προσποιείσαι, μόνο και μόνο για να μην τον… στενοχωρήσεις. Συζήτα το μαζί του και μετά…. γραμμή για το πρώτο πλοίο της επιστροφής. Αν πάλι ανακαλύψεις ότι αυτό το στιλ διακοπών έψαχνες μια ζωή, να περάσεις καλά και να επιστρέψεις με τις αποσκευές σου φουλ στην περιπέτεια!
πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ