2014-08-18 07:21:55
Φωτογραφία για Νέα επεισόδια για την δολοφονία του 18χρονου από αστυνομικό στις ΗΠΑ
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο προάστιο Φέργκιουσον του Σεντ Λιούις, στο Μιζούρι, όπου το βράδυ της Κυριακής η... αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει ένα πλήθος διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία κινήθηκε στο χώρο των συγκεντρωμένων διαδηλωτών με θωρακισμένα οχήματα και έριξε δακρυγόνα προς το σημείο όπου οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρακολουθούσαν και κάλυπταν τη συγκέντρωση.

Όπως μεταδίδει μάλιστα το πρακτορείο ειδήσεων, έως εκείνη τη στιγμή η διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και πολλές οικογένειες με παιδιά, ήταν απολύτως ειρηνική.

Από την πλευρά της η αστυνομία υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε τα δακρυγόνα για να διαλύσει τους συγκεντρωθέντες που παραβίασαν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο και τέθηκε σε εφαρμογή για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα.

Η επέκταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον για μια ακόμη νύχτα κρίθηκε αναγκαία λόγω των ταραχών που έχουν ξεσπάσει στην πόλη μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ