2014-08-18 11:42:17
Φωτογραφία για Η δραματική ιστορία της 9χρονης που βρέθηκε στο Βόλο
Ένα αληθινό δράμα ξεδιπλώθηκε πριν λίγες μέρες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στο εδώλιο του οποίου κάθισε η 23χρονη μητέρα του 9χρονου κοριτσιού, που βρέθηκε από αστυνομικούς να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους της πόλης.

Η νεαρή Ρουμάνα, που κατηγορούνταν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών με τριετή αναστολή και της αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια του παιδιού. Μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη ενώ το κοριτσάκι θα φιλοξενηθεί σε ίδρυμα.

Αίσθηση προκάλεσαν όσα υποστήριξε η μητέρα, καθώς προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι δεν ευθυνόταν η ίδια που χάθηκε η μικρή. Όπως εξήγησε, ήταν στο σταθμό του ΟΣΕ, όταν η κόρη της εξαφανίστηκε.

"Της έδωσα 30 λεπτά για να πάρει από διπλανό μαγαζί ένα μπουκάλι νερό, που μου ζήτησε, όμως δεν ξαναγύρισε… Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.Εχει ξαναφύγει στην Αθήνα και τη βρήκα με άλλα παιδιά. Εγώ της λέω γιατί Μαρία; Εγώ αγοράζω φαί, ρούχα. Είμαι στο δρόμο, στο φανάρι…", πρόσθεσε.


Ερωτηθείσα γιατί δεν συνόδευσε η ίδια από το χέρι την μικρή στο μαγαζί για να πάρει νερό, απάντησε ότι δεν μπορεί να την ακολουθεί παντού, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πόδι της. Γιατί δεν πήγε αμέσως στην αστυνομία, απάντησε: "Αφού καθυστέρησε δέκα λεπτά ξεκίνησα να ρωτάω μήπως την είχαν δει. Μου είπαν ότι την είδαν στο τρένο. Πήγα στη Λάρισα μήπως το παιδί είχε πάει στον πατέρα του. Ξαναγύρισα Βόλο και συνέχισα να ψάχνω, ενώ ο άντρας μου έψαχνε στη Λάρισα".

Αν και τόνισε ότι γνωρίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν τη νύχτα, δεν είχε μια πειστική απάντηση γιατί δεν απευθύνθηκε αμέσως στην αστυνομία ενώ δικαιολογήθηκε ότι είναι μόνη, άστεγη, ότι ο σύζυγός της είναι στη Λάρισα και έχει άλλη οικογένεια.

Πηγή: news247
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ