2014-08-18 19:22:09
Φωτογραφία για Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Ε.Π.  με μοναδικό θέμα  την  απεργία στην Coca Cola
Δείτε την ανακοίνωση: "Το Εθνικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Ε.Π. συνέρχεται εκτάκτως την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 στις 11 το πρωί στο... Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με μοναδικό θέμα την: «Στήριξη και υποστήριξη του τιτάνιου απεργιακού αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην Coca Cola του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης»

Για ένδεκα (11) συνεχόμενους μήνες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Coca Cola στην Θεσσαλονίκη, δίνουν έναν σκληρό αγώνα ενάντια στην πολυεθνική εταιρεία με αποκλειστικό αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ακύρωση των απολύσεων.

Από την έναρξη του αγώνα τους οι απεργοί έγιναν αποδέκτες «διαφόρων πιέσεων» της εταιρείας, στη συνέχεια η διεύθυνση της Coca Cola προσπάθησε να τους τρομοκρατήσει μηνύοντας τους και ζητώντας 250 χιλιάδες ευρώ για «ηθική βλάβη», ενώ οι προσφυγές στη δικαιοσύνη, με ανυπόστατα προσχήματα και αιτιολογίες, για να «σιωπήσουν» και να αποδεχθούν το κλείσιμο του εργοστασίου ως τετελεσμένο γεγονός συνεχίζονται, με τελευταία εκείνη με την οποία η πολυεθνική «απαιτεί» να φιμωθούν δικαστικά οι εργαζόμενοι και να πάψουν να ενημερώνουν το κοινό με αφίσες, προκηρύξεις, φέιγ-βολάν, μεγάφωνα και αναρτήσεις στα social media.


Οι αποτυχημένες προσπάθειες της εταιρείας, να ποινικοποιήσει τον έντιμο και δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, αποδεικνύουν ότι το σύνθημα «Ούτε γουλιά Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο» με το οποίο καλούν οι απεργοί σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της πολυεθνικής φέρνει αποτελέσματα και η ενεργός συμπαράσταση των καταναλωτών είναι καθημερινή.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ