2014-08-19 14:35:52
Φωτογραφία για O Πόντιος βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης τίμησε την καταγωγή του - Με δική του πρωτοβουλία 38 όχι στο αντιρατσιστικό
Αντιρατσιστικό: Επιστολή βουλευτών στον Σαμαρά για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Ποντίων ζητούν 38 βουλευτές, καθώς διαπιστώνουν ότι δεν περιλαμβάνεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή. 

Με πρωτοβουλία του βουλευτή ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη (φωτο), 38 βουλευτές καλούν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «να συμβάλει στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος» της ποινικοποίησης της άρνησης Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών, επικαλούμενοι και προγενέστερη δήλωση-δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. 

Αν η δέσμευση να αντιμετωπίζεται η άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης ως αδίκημα δεν τηρηθεί, «θα σημαίνει στην πράξη την άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών της Ανατολής [και] την αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων». Γεγονός το οποίο, δηλώνουν κατηγορηματικά οι 38 στην επιστολή τους, «δεν μπορούμε να αποδεχτούμε».


Μιλώντας στο pontos-news.gr για την πρωτοβουλία, ο Σάββας Αναστασιάδης δήλωσε ότι «κάνει το αυτονόητο». Πήρε την πρωτοβουλία καθώς ο ίδιος δεν μετέχει στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής στο οποίο θα συζητηθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Η ενέργειά του από κοινού με τους συναδέλφους του –«ο αριθμός 38 στο σύνολο είναι ενδεικτικός, θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι», είπε– ακολούθησε τη διαπίστωση ότι η ποινικοποίηση της άρνησης γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή δεν περιλαμβάνεται στο προσχέδιο που θα κατατθεί στο Θερινό Τμήμα στις 26 Αυγούστου. «Μίλησα με τον εισηγητή του νομοσχεδίου Βασίλη Υψηλάντη [βουλευτής ΝΔ, Δωδεκανήσου], ο οποίος μου είπε ότι δεν περιλαμβάνεται η σχετική διάταξη».

Σε ερώτησή μας για την αντίδραση των βουλευτών σε περίπτωση που τελικά το νομοσχέδιο κατατεθεί χωρίς τη σχετική μνεία, ο Σάββας Αναστασιάδης περιορίστηκε να πει: «Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω. Εμείς ζητάμε να αναγνωριστεί η ποινικοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Νομίζω είναι εθνικό καθήκον, και για μας αυτονόητο καθήκον έναντι των προσφύγων. Πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Η επιστολή προς τον Α. Σαμαρά με σημερινή ημερομηνία:

Ακολουθούν τα ονόματα των βουλευτών που υπογράφουν:

Αναστασιάδης Σάββας (Β´ Θεσσαλονίκης), Στυλιανίδης Ευρυπίδης (Ροδόπης), Παπαδόπουλος Μιχάλης (Κοζάνης), Κωνσταντινίδης Ευστάθιος (Φλωρίνης), Τζαμτζής Ιορδάνης (Πέλλας), Λυκουρέντζος Ανδρέας (Αρκαδίας), Βλάχος Γεώργιος (Ν. Αττικής), Κοντός Αλέξανδρος (Ξάνθης), Τσιάρας Κωνσταντίνος (Καρδίτσης), Χαρακόπουλος Μάξιμος (Λαρίσης), Τζαβάρας Κωνσταντίνος (Ηλείας), Τσαβδαρίδης Λάζαρος (Ημαθίας), Μιχελάκης Ιωάννης (Επικρατείας), Κουτσούμπας Ανδρέας (Βοιωτίας), Ιωαννίδης Ιωάννης (Α΄ Θεσσαλονίκης), Βλαχογιάννης Ηλίας (Τρικάλων), Χριστογιάννης Δημήτριος (Πιερίας), Αντωνίου Μαρία (Καστοριάς), Κυριαζίδης Δημήτριος (Δράμας), Πασχαλίδης Ιωάννης (Καβάλας), Νταβλούρος Αθανάσιος (Αχαΐας), Μακρή-Θεοδώρου Ελένη (Φθιώτιδας), Σκρέκας Κωνσταντίνος (Τρικάλων), Σολδάτος Θεόδωρος (Λευκάδος), Καραμανλή Άννα (Β΄ Αθηνών), Καράογλου Θεόδωρος (Β΄ Θεσσαλονίκης), Μπατσαρά Γεωργία (Ημαθίας), Καρανάσιος Ευθύμιος (Χαλκιδικής), Γεωργαντάς Γεώργιος (Κιλκίς), Μάνη- Παπαδημητρίου Άννα (Πιερίας), Μανδρέκα Ασπασία (Φωκίδος), Κοψαχείλης Τιμολέων (Γρεβενών), Σκόνδρα Ασημίνα (Καρδίτσης), Αραμπατζή Φωτεινή (Σερρών), Ιακωβίδου Παναγιώτα (Β΄ Αθηνών), Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος (Καβάλας), Αυγερινοπούλου Διονυσία-Θεοδώρα (Ηλείας), Μαρίνος Ανδρέας (Ηλείας).

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ