2014-08-20 13:20:06
Φωτογραφία για Γενοκτονία Ποντίων: Επιστολή Γ. Δημαρά-Γ. Αβραμίδη προς υπουργούς
Οι δύο βουλευτές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση «διαγράφει» - μέσω του αντιρατσιστικού νόμου - τη Γενοκτονία των Ποντίων. 

Επιστολή-ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης απέστειλαν οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «διαγράφει» - μέσω του αντιρατσιστικού νόμου - τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Στην επιστολή τους οι δύο βουλευτές υποστηρίζουν ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών - στις 25 Μαΐου 2013- «υπέδειξε στην Ελλάδα να μη συμπεριλάβει τη γενοκτονία των Ποντίων - γνωστή και ως Ολοκαύτωμα του Ποντιακού Ελληνισμού, αφού περί ολοκαυτώματος πρόκειται - στις διατάξεις του νέου αντιρατσιστικού νόμου».

Ταυτόχρονα, συνεχίζουν, η κυβέρνηση καλεί τη Βουλή, να απορρίψει τους συνοδευόμενους χαρακτηρισμούς, επειδή «δηλητηριάζουν την Ελληνοτουρκική φιλία».

Όπως αναφέρουν βάσει του νέου αντιρατσιστικού νόμου, προβλέπονται ποινές «για όποιον δημόσια εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως αυτά ορίζονται από το Καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και του Διεθνούς Στρατοδικείου».


«Eχθρικές και ρατσιστικές πρωτοβουλίες»!

Σύμφωνα, όμως, με τους δύο βουλευτές η Γενοκτονία των Ποντίων ανήκει στην παραπάνω κατηγορία και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στις διατάξεις του νέου αντιρατσιστικού νόμου.

Αλλά - πάντα κατά τους κ. Δημαρά και Αβραμίδη -  στο όνομα της «ελληνοτουρκικής φιλίας», η ελληνική κυβέρνηση άλλη μια φορά υιοθετεί πολιτική ενδοτισμού και οπισθοχώρησης, πειθαρχώντας στις παράλογες εντολές και στις αδιάλλακτες εθνικές θέσεις της Άγκυρας. Η οποία, χαρακτηρίζει με προκλητικότατο τρόπο ως «εχθρικές και ρατσιστικές πρωτοβουλίες», τις εκδηλώσεις για την Ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ταυτόχρονα αναφέρουν μία σειρά οργανισμών αλλά και χωρών που έχουν προχωρήσει σε αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και θέτουν στους δύο υπουργούς το εξής ερώτημα: «Γιατί, η κυβέρνηση «κλείνει τα μάτια» στο αυτονόητο και παραλείπει να χρησιμοποιήσει ρητά και με απόλυτη σαφήνεια τον όρο «Ολοκαύτωμα του Ποντιακού Ελληνισμού», στις διατάξεις του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η ποινική δίωξη και προς την Τουρκία;»

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ