2014-08-20 16:38:59
Φωτογραφία για Τα ερείπια της περίθαλψης στην Ελλάδα από το ΔΝΤ
Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά νησιά μας από πλευράς περίθαλψης είναι γεγονός το οποίο βιώνουν Έλληνες και τουρίστες και επίσημο πλέον, καθώς διεθνή έντυπα ξεκίνησαν να κάνουν σκληρές αναφορές σε αυτό.

Και είναι τραγική ειρωνεία, να γράφονται οι αράδες αυτές, όταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει την δημιουργία μιας περίφημης (;) Task Force, Ομάδας Κρούσης για το Αιγαίο, η οποία θα αναλάβει όχι μόνο τα βαριά περιστατικά, αλλά και περιστατατικά που χρήζουν ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης.

Όπως αναφέρει στο CounterPunce.org η δημοσιογράφος Afshin Rattansi - οικοδέσποινα του καθημερινού βρετανικού δελτίου ειδήσεων RT's - η οποία βρέθηκε στην Κω, ο χρόνος αναμονής για να έλθει ένα ασθενοφόρο στο νησί όπου γεννήθηκε ο Ιπποκράτης ο πατέρας της ιατρικής πριν 2.500 χρόνια, είναι περίπου 6 ώρες.

Στο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου (το οποίο θα πρέπει να διαβάσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με την υγεία φορείς και κυρίως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας) γίνεται αναφορά στην σκληρή κατάσταση της υγείας και της περίθαλψης στην Ελλάδα στα χρόνια του μνημονίου, η οποία έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές, καθώς και στα πολιτικά ζητήματα, στα οποία κυριαρχεί ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) κ
. Αλέξης Τσίπραςο οποίος εξελέγη δεύτερος στις Δημοιτικές Εκλογές και πρώτος στις Ευρωεκλογές.

Αναφερόμενη στο περιστατικό με την καθυστέρηση του ασθενοφόρου, η δημοσιογράφος υπογραμμίζει, ότι ακόμη και έτσι, η Κως μπορεί να είναι αυτάρκης από την ενέργεια μέχρι την υγεία, οι πόροι οι οποίοι είναι προς διαχείριση είναι ιδιωτικοί και όχι δημόσιοι, και οι περισσότερες Κλινικές και γιατροί, που χρησιμοποιούν οι τουρίστες και από την οποία εξαρτάται η οικονομία του νησιού, είναι ιδιωτικοί.

«Βεβαίως σήμερα η Κως είναι διεθνώς γνωστή, για τον όρκο που δίνουν οι γιατροί και που είναι βασισμένος στον Ιπποκράτη γνωστός ήδη από τον 5ο αιώνα προ Χριστού». Και εδώ η δημοσιογράφος σταματά τα καλά λόγια για την Αρχαία Ελλάδα, και γίνεται ρεαλίστρια για την νέα Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει, «δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι χιλιάδες Έλληνες έχουν σκοτωθεί από το deal που έκανε η κυβέρνηση με την τρόικα, το ΔΝΤ, την Ευρωπαική Επιτροπή και την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Οι πολιτικές τους, έσπρωξαν ώστε το προσδόκιμο επιβίωσης, να μειωθεί ραγδαία».

Το ΔΝΤ υπεύθυνο για την μαζική εξαθλίωση στον αναπτυσσόμενο κόσμο, τώρα, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι στην Ελλάδα έγινε λάθος. Οι οικονομολόγοι του, παραδέχονται ότι επιδείνωσε σχεδόν την καταστροφική οικονομία της Ελλάδας μετά την χρεωκοπία της Lehman Brothers το 2008.

«Τι θα σκεφτόταν ο Ιπποκράτης για το αποκαλυπτικό σχέδιο που έχει επινοήσει η τρόικα;» αναρωτιέται η δημοσιογράφος και συνεχίζει:

Ο προϋπολογισμός για την υγεία έχει μειωθεί στο 40%, 35.000 γιατροί και νοσηλευτές έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές στους μισθούς τους και η παιδική θνησιμότητα έχει αυξηθεί στο 40%, με αποτέλεσμα να αναβιώνουν παλιές και ξεχασμένες εποχές. Τα αποτελέσματα των πολιτικών της συναίνεσης Ευρωπαικής Ένωσης – Ουάσιγκτον, είχαν ως αποτέλεσμα επίσης, την αύξηση των ατόμων από τον ιό aids HIVκαι να εμφανιστούν εκ νέου περιστατικά ελονοσίας τα οποία ήταν ξεχασμένα από το 1970 στα νότια της χώρας.

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα, (ΕΣΔΥ) δηλώνει ότι το ένα τρίτο των Ελλήνων ασθενών λαμβάνουν μικρότερες δόσεις συνταγογραφημένου φαρμάκου καθώς δεν αντέχουν οικονομικά να πληρώσουν ολόκληρη της θεραπεία».

«Περπατώντας κατά μήκος στο αρχαίο Ασκληπιείο της Κω, εκεί όπου ο Ιπποκράτης διδάχθηκε την ιατρική από τον πατέρα του, δεν είναι πολύ τρελό να φανταστείς τους νησιώτες να πηγαίνουν πίσω στους ναούς του γιου του Απόλλωνα, για να προσευχηθούν».

Η Κως απέχει μόνο ένα μίλι ή περίπου τόσο από την Τουρκία, αναφέρει στο ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος, με 2% ανάπυξη του ΑΕΠ και την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν. Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει αύξηση και το ΑΕΠ της μέχρι πρόσφατα κυμαινόταν μεταξύ 7% και 8% μειωμένο.

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απεγνωσμένα σχεδιάζει τώρα, καταλήγει η δημοσιογράφος Rattansi, να ενισχύσει τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές με συνταξιούχους γιατρούς. Αλλά το προσωπικό αυτό, θα υποστηρίξει περισσότερο τους τραυματισμένους – από τους δρόμους- τουρίστες και λιγότερο τους Έλληνες».

Ο Ιπποκράτης είχε πει «Όπου η τέχνη της Ιατρικής αγαπιέται, εκεί, υπάρχει επίσης μία αγάπη για την ανθρωπότητα». Λοιπόν, η Κως είναι διάσημη για το θρυλικό της νοσοκομείο – υποτίθεται το πρώτο στην ιστορία. Με δεδομένη την καταστροφή της υγειονομικής περίθαλψης στο νησί, σήμερα, ο πατέρας της Ιατρικής θα μπορούσε να πει ότι για το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, υπάρχει μόνο ένα διαρκές μίσος για την ανθρωπότητα».

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/item/317874-ta-ereipia-tis-perithalpsis-stin-ellada-apo-to-dnt#ixzz3AwIObodV
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ