2014-08-21 16:09:05
Φωτογραφία για 63 μονάδες αίματος στην έκτακτη αιμοδοσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Ένα θερμό μπράβο στέλνει η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών σε όλους τους εθελοντές που μετείχαν στη χθεσινή, έκτακτη εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας, η οποία οργανώθηκε με τη συνεργασία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Η αιμοδοσία φιλοξενήθηκε στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και μέσα σε λίγες ώρες η Δημοτική Τράπεζα Αίματος ενισχύθηκε με επιπλέον 63 μονάδες αίματος-αριθμός ρεκόρ για τα εποχικά δεδομένα.

Πολλοί από τους εθελοντές αιμοδότες παράτησαν και αυτές ακόμα τις διακοπές τους και έσπευσαν, ενώ άλλοι κατάφεραν να συνδυάσουν τις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις με το ανθρώπινο καθήκον τους.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης και τα στελέχη του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου ευχαριστούν από καρδιάς και συγχαίρουν τους συμπολίτες μας που απέδειξαν για ακόμη μια φορά πόσο σοβαρά λαμβάνουν υπόψη τις ευθύνες τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα τον άγνωστο ασθενή.


«Έχουμε καθιερώσει τρεις εξορμήσεις αιμοδοσίας το χρόνο, με την πιο πρόσφατη να έχει γίνει μόλις τον περασμένο Ιούνιο, και είμαστε ο δήμος με το μεγαλύτερο απόθεμα αίματος στην τράπεζά μας. Αποφασίσαμε, όμως, να προχωρήσουμε στην εμβόλιμη αυτή αιμοδοσία ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις των γιατρών των νοσοκομείων όπου λόγω έλλειψης αποθεμάτων αίματος ακυρώνονται ακόμα και κρίσιμα χειρουργεία», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και προσθέτει: «Πρέπει επιτέλους και στη χώρα μας να συνειδητοποιήσουμε τη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, γιατί είναι ανεπίτρεπτο να είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη και σε αυτόν τον τομέα. Αν ένα άτομο από κάθε οικογένεια έδινε μια φορά το χρόνο αίμα τότε όχι μόνο δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα, αλλά θα είχαμε και πλεόνασμα. Καλούμε όλους τους δήμους, όλους τους φορείς, όλους τους συνανθρώπους μας να μπουν στο χορό της ζωής, της αγάπης και της προσφοράς για να μπορέσουμε κάποια στιγμή κι εμείς στην Ελλάδα να νοιώσουμε ασφαλείς», καταλήγει ο Σίμος Δανιηλίδης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ