2014-08-22 10:07:16
Φωτογραφία για Δεν πάει το μυαλό σας...Τι δουλειά κάνει σήμερα ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Κώστας Κεντέρης; [photo]
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, λοιπόν, είναι επιχειρηματίας. Έχει στην ιδιοκτήσία εδώ και πέντε χρόνια παραδοσιακό ξενοδοχείο στο Μικρό Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια που φέρει το όνομα «Μικρό Πάπιγκο…1700″.

Το «Μικρό Πάπιγκο…1700″ αποτελείται από 15 δωμάτια και σουίτες και ένα μοναδικά σχεδιασμένο Spa. Οι εσωτερικοί του χώροι φέρουν την υπογραφή των διασημότερων designers, Philippe Starck, Castiglioni, Citterio, Urquiola, Le Corbusier, Zaha Hadid κ.ά.

Το όνομά του το ξενοδοχείο το πήρε από το παλαιότερο κτίριο του οικισμού (μέρος του συγκροτήματος), το οποίο χρονολογείται από το 1700 και αποτελεί μύθο από μόνο του.

Οι εργασίες της αποπεράτωσης της αναπαλαίωσης ολοκληρώθηκαν πριν από δυο χρόνια περίπου και στόχος του Κώστα Κεντέρη ήταν να μην αλλάξουν τίποτε από την αρχική και εκ πρώτης όψεως λιτή και αφαιρετική εικόνα του οικήματος.

Συνολικά διήρκεσαν τρία χρόνια καθώς η αρχική κατασκευή στηρίζονταν σε ύλες όπως πέτρες, χώμα, αρμολόγι και τεράστιους κέδρινους κορμούς, ενώ το κόστος ήταν πολύ υψηλό.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ