2014-08-22 11:53:56
Φωτογραφία για Ολιγοήμερη αναβολή στη συζήτηση του αντιρατσιστικού ζητεί ο Χ. Αθανασίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προτείνει ως ημερομηνία συζήτησης την 1η Σεπτεμβρίου

Ολιγοήμερη αναβολή στη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Το ν/σ επρόκειτο να συζητηθεί στις 26 / 27 Αυγούστου στο Β΄Θερινό Τμήμα της Βουλής. Με επιστολή του ωστόσο προς τη νομοθετική υπηρεσία της Βουλής, ο κ. Αθανασίου ζητά ολιγοήμερη αναβολή, επικαλούμενος «έκτακτο κώλυμα του». Ο υπουργός Δικαιοσύνης προτείνει μάλιστα ως ημερομηνία συζήτησης την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα όμως με την απόφαση του προέδρου της Βουλής για την κατάρτιση των θερινών τμημάτων, το Κοινοβούλιο θα είναι κλειστό την 1η Σεπτεμβρίου και οι εργασίες του Γ΄Θερινού Τμήματος ξεκινούν στις 2 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη 38 βουλευτές της Ν.Δ. ζητούσαν με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό να προβλέπεται στο εν λόγω νομοσχέδιο και η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων.


Απαντώντας στου βουλευτές ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε ότι «δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα», καθώς όπως είπε, «η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του σημείωνε χθες ότι «η συμπερίληψη των Γενοκτονιών, που έχει στο παρελθόν αναγνωρίσει η Βουλή των Ελλήνων, είναι αυτονόητη» και ότι «δεν χρειάζονται όψιμες επισημάνσεις για το προφανές που έχει συμφωνηθεί από την πλειοψηφία κατά την συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής».

newsroom naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ