2014-08-22 12:20:57
Φωτογραφία για ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΤΡΙ (VIDEO)
Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να απευθυνθεί στους πολίτες που δεν τοποθετούνται στα άκρα του πολιτικού φάσματος, καθώς ο χώρος του κέντρου παραμένει «ορφανός», όπως υποστήριξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε δηλώσεις του στο MEGA ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν είναι μαντρί» και τόνισε ότι οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στο κόμμα, μόνο εάν συμφωνούν με όσα αυτό στηρίζει. Υπογράμμισε ότι σημασία δεν έχει η ονοματολογία και υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κεντρώο, όχι κεντροδεξιό κόμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «Η Νέα Δημοκρατία  υπέστη μια επώδυνη εσωτερική διάσπαση, χώροι στα δεξιά της Ν.Δ. άρθρωσαν λόγο βαθιά συντηρητικό», ενώ προσέθεσε ότι «αρθρώθηκε  από τη δεξιά της Ν.Δ. λόγος ακραίος με βαθιά στοιχεία λαϊκισμού. Ενδεχομένως η ΝΔ να έγινε καλύτεροι που έφυγαν κάποιοι άνθρωποι».

Αναφερόμενος στο θέμα της καταγραφής των δημοσίων υπαλλήλων και στις 15.000 απολύσεις, δήλωσε ότι «δεν είναι εύκολο για κανέναν, ούτε για μένα, να κάνει απολύσεις»
. Όμως η αποχώρηση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί ανειλημμένη δέσμευση της κυβέρνησης και θα πρέπει να προχωρήσει. Δεν δίστασε να προσθέσει ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει προσωπικά το κόστος των απολύσεων, καθώς τόνισε πως «θεωρώ ότι  κάνω το σωστό, είμαι συνεπής σε όσα έλεγα».

Σε ό,τι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι σημαντικό που συζητείται και θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Χαρακτήρισε ως τρομακτικά τα λάθη που έγιναν με τον ΕΝΦΙΑ και παραδέχθηκε ότι «υπερφορολογήσαμε τους Έλληνες», προσθέτοντας ότι «Στα ζητήματα της προάσπισης των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να βάλλει πολύ νερό στο κρασί του. Πρέπει κανείς να είναι συνεπής με το παρελθόν του».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ