2014-08-23 01:34:08
Φωτογραφία για Το νέο αίμα των μεγάλων Ελλήνων αθλητών... Οι 8 πρωταθλητές που θα μας απασχολήσουν φέτος τον χειμώνα! [photos]
Οκτώ ξεχωριστοί αθλητές που εκπροσωπούν τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις φωτογραφίζονται για το ΟΚ, μιλολυν στον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο, θυμούνται τις καριέρας τους και περιγράφουν την συγκίνηση αλλά και τον ίλιγγο της κορυφής!

Σάββας Γκέντσογλου, 23 χρόνων

Ποδοσφαιριστής -μέσος- στην ιταλική Σαντόρια.

Η πιο συγκινητική στιγμή στη μέχρι τώρα ποδοσφαιρική μου ζωή ήταν όταν κερδίσαμε το Πρωτάθλημα Β' Εθνικής με την Λιβόρνο. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, βγαίνοντας με τους συμπαίκτες μου από το γήπεδο, δεκάδες κόσμου έπεφταν στα γόνατα για να μας φιλήσουν τα πόδια! Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν πραγματικά, συγκινητικές στιγμές.

Κώστας Γαλανίδης, 24 χρόνων

Τερματοφύλακας στην ομάδα πόλο του Ολυμπιακού

Δεν θα ξεχάσω πως ένιωσα όταν με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι «Σε θέλουν στον Ολυμπιακό». Ήταν πέρσι τον Αύγουστο, ήμουν στα Χανιά, εκεί έμενα και έπαιζα πόλο. Αισθάνθηκα πως είναι η ευκαιρία της ζωής μου.


Νίκος Ηλιόπουλος, 21 χρόνων

7ος Ολυμπιονίκης νέων στην Ενόργανη (πλάγιος Ίππος) – 10ος στο σύνθετο ατομικό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης το 2014

Σίγουρα σημασία έχει η σωστή διατροφή αλλά η προπόνηση είναι ουσιαστικά η ζωή μου και απολαμβάνω να την κάνω σωστά και σκληρά. Υπάρχουν ασκήσεις, όμως, που βαριέμαι να τις κάνω, όπως να γυμνάζω τα πόδια. Αλλά αναγκαστικά τις κάνω. Από πολύ μικρός είμαι μέσα σε γυμναστήρια, σε προπονητήρια και δεν έχω ζήσει αυτά που έχουν ζήσει άλλοι συνομήλικοι μου. Δεν έχω παίξει μπάλα, ας πούμε, ποτέ σε αλάνα. Πάντα πρόσεχα μην χτυπήσω και μείνω εκτός προπόνησης. Η χαρά όμως μιας διάκρισης διαγράφει όλα τα αρνητικά!

Γιώργος Κουτσιούμπας, 33 χρόνων

Ολυμπιονίκης στην ελληνορωμαϊκή πάλη, 96 & 98 κιλά

Η κορυφαία μου στιγμή σαν αθλητής ήταν όταν επιλέχθηκα να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, στην Αθήνα. Είναι το όνειρο κάθε αθλητή να παίρνει μέρος σε Ολυμπιάδα! Ήμουν 23 χρόνων και η εμπειρία ήταν μοναδική, οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν συγκρίνονται με καμία άλλη διοργάνωση, εξού και δικαιολογημένα και η συμμετοχή μόνο αξίζει. Κατέκτησα την 7η θέση, Έχασα έναν μόνο αγώνα, από εκείνο που στην πορεία αναδείχθηκε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης. Φέτος πήρα μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου βγήκα Πρωταθλητής Ελλάδος για 7η φορά.

Ξενοφών Κουτσιούμπας, 34 χρόνων

Ολυμπιονίκης στην ελληνορωμαϊκή πάλη, 120 κιλά

Ξεχωρίζω την συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου βγήκα 7ος Ολυμπιονίκης. Είναι μοναδική τιμή, χαρά και τύχη να εκπροσωπείς την χώρα σου στους Ολυμπιακούς που λαμβάνουν μέρος στην πατρίδα σου. Αυτό συμβαίνει μια φορά μόνο! Το κλίμα ήταν εορταστικό σε όλη την Ελλάδα, τα στάδια ήταν γεμάτα από Έλληνες φίλαθλους και όπως για κάθε αθλητή, έτσι και για μένα, οι θεατές χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα συναισθήματα που ένιωσα εκείνο το καλοκαίρι, μέσα και έξω από τους αγώνες, έχουν μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη μου!

Κυριάκος Ποντικέας, 23 χρόνων

Πολίστας της ομάδα πόλο του Ολυμπιακού

Προσέχω την διατροφή μου, όσο μπορώ, επιλέγω να τρέφομαι σωστά. Βέβαια, από μόνη της είναι μια τρομερή γυμναστική η προπόνηση που κάνουμε με την ομάδα μέσα στο νερό. Αλλά πάω και στο γυμναστήριο. Κάνω βάρη και ασκήσεις με λάστιχα trx και crossfit- όλα τα μέρη του σώματος και όλες τις μυϊκές ομάδες. Η γυμναστική μου είναι πολύ ευχάριστη! Όποιος θέλει να δει γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα του, θα πρέπει να συνδυάσει σωστή διατροφή με κολύμπι και γυμναστήριο.

Στέφανος Παπαρούνας, 24 χρόνων

3ος στην Ευρώπη στις Καταδύσεις και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012

Θυσίες δεν έχω κάνει, θυσίες έκαναν οι γονείς μου και η οικογένειά μου που με ακολούθησαν σε 3 πόλεις για να μπορέσω εγώ να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και δεν είναι η μόνη τους θυσία.

Λευτέρης Πετρούνιας, 24 χρόνων

Πρωταθλητής Ευρώπης στους Κρίκους & 1ος στην παγκόσμια κατάταξη

Μεγάλη απογοήτευση ένιωσα όταν, πηγαίνοντας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα με προσδοκίες να βγω πρώτος, κατέληξα να μείνω πρώτος αναπληρωματικός (ουσιαστικά ένατος). Δηλαδή, πάλι πρώτος βγήκα! Η απογοήτευση είναι τεράστια, οι στιγμές που σκέφτεσαι να τα παρατήσεις ακόμα περισσότερες αλλά πάντα κάτι σε συγκρατεί. Οι στόχοι και το πείσμα ότι θα τα καταφέρω με κάνουν και επιμένω! Επόμενος μου στόχος είναι η Ολυμπιάδα στο Ρίο το 2016.
πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ