2014-08-23 14:23:45
Φωτογραφία για Στρατιωτική δράση κατά των τζιχαντιστών στη Συρία μελετούν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με την Wall Street Journal το Πεντάγωνο θεωρεί απαραίτητη την οργάνωση επιχειρήσεων

Ουάσινγκτον 

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να «δράσουν» σε περίπτωση οποιασδήποτε απειλής κατά της Αμερικής, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο που δηλώνει ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, γράφει το Σάββατο η Wall Street Journal.

Προειδοποιώντας για τους κινδύνους του Ισλαμικού Κράτους, το Πεντάγωνο θεωρεί ότι η διεξαγωγή επιχειρήσεων στη Συρία πιθανόν να είναι απαραίτητη, μετά τις αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες εβδομάδες που σταμάτησαν την προέλαση της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στο Ιράκ κι ενώ η Δύση είναι συγκλονισμένη από την εκτέλεση του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ίσως χρειαστεί να πραγματοποιηθούν αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. «Αν δούμε μια συνωμοσία κατά των Αμερικανών, μια απειλή για τις ΗΠΑ απ' οπουδήποτε, είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέτρα κατά της απειλής αυτής» δήλωσε ο Μπεν Ροντς, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του αμερικανού προέδρου, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα.


«Το έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές: αν επιτίθεστε στους Αμερικανούς, θα σας αναζητήσουμε όπου κι αν βρίσκεστε, και αυτός θα είναι ο στόχος του σχεδιασμού μας τις προσεχείς ημέρες» είπε ο Ροντς.

Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι η προετοιμασία επιθέσεων εναντίον «πολύ σημαντικών στόχων», όπως ηγετικά στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης μπορεί να διαρκέσει από «μία ώρα έως μια εβδομάδα». «Αν πρόκειται για στρατόπεδα εκπαίδευσης, θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε επίθεση πολύ σύντομα» τόνισε.

Την Παρασκευή η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις σε δύο πρόσωπα τα οποία, όπως ανέφερε, συγκαταλέγονται στους βασικούς χρηματοδότες του Μετώπου αλ Νόσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Άμπντουλ Μόχσεν Αμπντάλα Ιμπραχίμ αλ Σάριχ, 29 ετών, είναι ένα από σημαντικότερα πρόσωπα όσον αφορά στη «διαμόρφωση της στρατηγικής» του Μετώπου αλ Νόσρα. Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι στο παρελθόν, ο ίδιος ηγείτο ενός δικτύου χρηματοδότησης της Αλ Κάιντα που έδρευε στο Ιράν.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατονόμασε επίσης τον Χαμίντ Χαμάντ Χαμίντ αλ Άλι, 53 ετών, που όπως ανέφερε έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να αγοραστούν όπλα και προμήθειες, ενώ συντόνιζε δωρεές για το Μέτωπο αλ Νόσρα στο Κουβέιτ. Ο Άλι φέρεται επίσης ότι οργάνωνε τα ταξίδια νεοσύλλεκτων τζιχαντιστών στη Συρία.

Οι κυρώσεις αυτές προστίθενται σε εκείνες που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την 15η Αυγούστου σε υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους και του Ισλαμικού Μετώπου.
ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ