2014-08-23 15:25:12
Φωτογραφία για Κατεδαφίζουν 1800 εκατελειμένα κτίρια για να ομορφύνουν την Αθήνα
Σε ανάπλαση της πρωτεύουσας στοχεύει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Δήμος Αθηναίων που συνεργάζονται στενά ώστε...  να κατεδαφιστούν πάνω από 1.800 εγκαταλελειμμένα και ερειπωμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας . Η επιχείρηση κατεδάφισής τους ξεκινά από το Σεπτέμβριο.

Σε πρώτη φάση θα κατεδαφιστούν κτίρια που βρίσκονται κοντά σε πλατείες, ωστόσο οι δύο πλευρές προσανατολίζονται ώστε να διατηρηθούν 500 από αυτά τα κτίρια με σκοπό στην συνέχεια να γίνουν γραφεία, επιχειρήσεις και αποθήκες.

Οι κατεδαφίσεις μπορεί να μην είναι ολικές, αλλά μόνο τμηματικές. Για την υλοποίηση του προγράμματος σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα ανάλογο με αυτό που έχει εφαρμοσθεί σε τουριστικές περιοχές όπως όπως η Βυζίτσα και το Πήλιο, όπου το Δημόσιο ανέλαβε να αποκαταστήσει και να αναπλάσει τον οικισμό και ύστερα από μια περίοδο εκμετάλλευσης των ακινήτων τα παρέδωσε στους ιδιοκτήτες τους.


Τα περισσότερα από τα προς κατεδάφιση κτίρια βρίσκονται μαζεμένα στην περιοχή του Μεταξουργείου- Κεραμεικού-Ψυρρή και Κουμουνδούρου, ενώ αρκετά βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως τα Πατήσια, ο Αγιος Παντελεήμονας, ο Κολωνός και τα Εξάρχεια.

«Στόχος μας είναι με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας να προχωρήσουμε στην ανάπλαση περιοχών ή δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής της απόσυρσης των εγκαταλελειμμένων κτιρίων να δημιουργήσουμε κοινόχρηστους και ελεύθερους χώρους, ώστε να αντιμετωπίσουμε εστίες μόλυνσης και εγκατάλειψης», είπε ο αρμόδιος υπουργός ΠΕΚΑ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ