2014-08-25 15:28:05
Φωτογραφία για Με κρέας ταράνδου καλύπτουν τις ελλείψεις από το ρωσικό εμπάργκο
Τις αρνητικές επιπτώσεις από το εμπάργκο στις εισαγωγές κρέατος από τις ΗΠΑ, που επέβαλε το Κρεμλίνο, επιχειρούν να... αντιμετωπίσουν οι αρχές της ρωσικής περιοχής της Άπω Ανατολής Τσουκότκα.

Προκειμένου να καλύψουν, λοιπόν, τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής, οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την τοπική παραγωγή κρέατος από τάρανδο, με τα αγροκτήματα εκτροφής άγριων ταράνδων να έχουν ήδη αρχίσει τις παραδόσεις κρέατος σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, νοσοκομεία, επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα.

Η Τσουκότκα εισήγαγε από τις ΗΠΑ κοτόπουλα, μήλα και πατάτες, όπως αναφέρει το paseges.gr. Οι αρχές της περιοχής έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με εγχώριους παραγωγούς, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή των εν λόγω προϊόντων και να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού.

Η τόνωση και ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής είναι και από τους βασικούς στόχους του Κρεμλίνου, μετά από το διάταγμα Πούτιν της 6ης Αυγούστου, που επέβαλε νέα οικονομικά μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια της χώρας, με πιο σημαντικό το εμπάργκο για ένα χρόνο στις εισαγωγές γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, αλλαντικά, πουλερικά, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά) από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία.

Προηγουμένως, οι εν λόγω χώρες είχαν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας και της «στήριξης των ρωσόφωνων αυτονομιστών στην νοτιοανατολική Ουκρανία». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ