2014-08-26 09:33:02
Φωτογραφία για Εμπολα: Τουλάχιστον 120 εργαζόμενοι στην Υγεία έχουν πεθάνει από τον ιό
Τουλάχιστον 120 εργαζόμενοι στην Υγεία έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Έμπολα, ενώ διπλάσιος αριθμός έχει... μολυνθεί από τον ιό, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το γεγονός ότι ο Έμπολα έχει μολύνει τόσους πολλούς γιατρούς και ιατρικό προσωπικό, εγείρει έντονες ανησυχίες, όσον αφορά στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση του ιού στη δυτική Αφρική.

«Εξαντλεί ένα από τα πιο σημαντικά "όπλα" που έχουμε για τον έλεγχο της έξαρσης της επιδημίας», αναφέρει ο ΠΟΥ, εκτιμώντας ότι στις τρεις χώρες της Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από το ιό, μόνο ένας στους τρεις γιατρούς είναι σε θέση πλέον να βοηθήσει και να θεραπεύσει 100.000 ασθενείς και δυστυχώς, αυτοί οι γιατροί βρίσκονται κυρίως στις αστικές περιοχές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ, έως την 20ή Αυγούστου, ο ιός έχει προκαλέσει τον θάνατο 1.427 ανθρώπων επί του συνόλου των 2.615 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη Δυτική Αφρική. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ