2014-08-26 16:45:03
Φωτογραφία για Η στιγμή της πτώσης του Α7 Corsair στην Κομοτηνή
Τη στιγμή της πτώσης του πολεμικού αεροσκάφους σε στρατιωτική περιοχή στην Κομοτηνή κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του xronos.gr. Στη φωτογραφία αποτυπώνεται η πτώση του αεροσκάφους δευτερόλεπτα μετά τη συντριβή του, ενώ στο πάνω μέρος της εικόνας φαίνεται το δεύτερο αεροσκάφος, να ακολουθεί. Μέσα στο σύννεφο καπνού, διακρίνεται μία μαύρη φιγούρα, που εικάζεται ότι μπορεί να είναι ο πιλότος, μετά την αποδέσμευσή του από την καμπίνα. Όπως έγινε γνωστό ο χειριστής βγήκε σώος από την πτώση καθώς έκανε χρήση του αλεξίπτωτου ενώ λίγα λεπτά μετά την πτώση του αεροπλάνου εντοπίστηκε από πεζοπόρα τμήματα του στρατού και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο. Το αεροσκάφος είναι τύπου Α7 Corsair, βομβαρδιστικό χαμηλού ύψους, εντός του οποίου βρισκόταν μόνο ο χειριστικής. Tο αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα κατά τη διάρκεια άσκησης όταν διαπιστώθηκε βλάβη και κατέπεσε.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν το αεροσκάφος να πετά πάνω από τη Γρατινή βγάζοντας μαύρους καπνούς και σε λίγο να καταπίπτει στο έδαφος. Επί τόπου είναι διασώστες, πυροσβεστική, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η τοπική στρατιωτική ηγεσία. Ο πιλότος του αεροσκάφους κατάφερε να εκτιναχθεί, είναι ζωντανός αλλά εντοπίστηκε τραυματισμένος στο πόδι. Με Super Puma διακομίστηκε ο πιλότος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.


ΟΥΡΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στη διασταύρωση της Νυμφαίας, ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα της Κομοτηνής, αφού εκατοντάδες κόσμου έσπευσαν να δουν από κοντά τι είχε συμβεί. Πολλοί ακροβολίστηκαν πάνω στους λόφους, για να δουν τους καπνούς από το αεροσκάφος. Η αστυνομία έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Επί τόπου βρέθηκε η στρατονομία, ενώ ανώτερος διοικητής του στρατού έδωσε εντολή, λίγα λεπτά μετά την πτώση, να απομακρυνθεί ο κόσμος από το σημείο. Στο βίντεο καταγράφεται η κινητοποίηση των Αρχών για την απομάκρυνση του κόσμου, ενώ διακρίνεται και ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων που έσπευσε, όπως και ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=94084 

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=94083 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ