2014-08-27 07:13:31
Φωτογραφία για Μπαλώματα στον ΕΝΦΙΑ – Τώρα τρέχουν για ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα – Παραδείγματα με τον νέο φόρο
Τρέχουν να προλάβουν τις προθεσμίες στην κυβέρνηση ώστε να αρχίσουν να καταβάλονται από τα εκατομμύρια των πολιτών οι δόσεις για την πληρωμή του φόρου ακινήτων Οι δόσεις θα είναι τελικά έξι με την πρώτη να πρέπει να πληρωθεί στα τέλη του Σεπτέμβρη και την τελευταία τον Φεβρουάριο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών σήμερα αλλά μένουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα, πρέπει όλα να συμφωνηθούν με την τρόικα

Τι θα γίνει με ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ιδιοκτήτες των λεγόμενων “κλειστών” ακινήτων. Εκείνων που είναι δηλαδή ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα. Δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη και έτσι τώρα τα κυβερνητικά στελέχη τρέχουν να ... μπαλώσουν την τρύπα.

Οι πληροφορίες θέλουν και εδώ αλλαγές, χωρίς όμως ακόμη να είναι τίποτε βέβαιο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έκπτωση στον φόρο σε σχέση με τον αρχικό της τάξης του 25 ΜΕ 30%.


Με δεδομένο πάντως ότι θα υπάρξει αντίδραση από την τρόικα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο το ότι αν υπάρξει έκπτωση αυτή δεν θα ξεπερνάει το 20% σε σχέση με τον αρχικό φόρο.

Παραδείγματα

Οι αλλαγές σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι εντυπωσιακές για την τσέπη των φορολογούμενων.

Έτσι για παράδειγμα για ένα οικόπεδο 1 στρέμματος στην Ήπειρο το οποίο αρχικά είχε φόρο 150 ευρώ με τις αλλαγές ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει φόρο μόλις 6 ευρώ.

Αντίστοιχα για ένα οικόπεδο ενός στρέμματος σε απομακρυσμένη περιοχή της Αττικής για το οποίο ο ιδιοκτήτης κλήθηκε να πληρώσει αρχικά 200 ευρώ με τον νέο υπολογισμό ο φόρος δεν θα ξεπεράσει τα 23 ευρώ.

Σημαντικές θα είναι οι εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στις 4.000 περιοχές όπου δεν ισχύει το σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

Έτσι για παράδειγμα για ένα οικόπεδο 25 στρεμμάτων στην περιοχή Γαϊτάνι της Ζακύνθου που αρχικά υπολογίστηκε με φόρο 35.000 ευρώ ο φόρος πέφτει στα 2.100 ευρώ.

Αντίστοιχα για ένα οικόπεδο 15 στρεμμάτων στην περιοχή του Πύργου ο φόρος πέφτει από τα 13.500 ευρώ στα 345 ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις να ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες γιατί τα χρονικά δεδομένα είναι ασφυκτικά καθώς πρέπει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου το σύστημα να είναι πλήρως έτοιμο προκειμένου τελικά η πρώτη δόση να πληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει αναλυτικά το κοινό και τους λογιστές για τα σφάλματα που έκαναν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι στην υποβολή των δηλώσεών τους ώστε να μπορέσουν να λάβουν τις εκπτώσεις ή τις απαλλαγές όποιοι τις δικαιούνται και να υπάρξει ακρίβεια και δικαιοσύνη στην αποτίμηση της φορολογίας τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ