2014-08-28 15:29:10
Φωτογραφία για Βερνίκι για τα νύχια κατά των βιασμών!
Το χάπι του βιασμού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και ανησυχία διεθνώς, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Τώρα όμως ένα «έξυπνο» βερνίκι νυχιών έρχεται να δώσει τη δική του «απάντηση» και να γίνει ασπίδα προστασίας για κάθε γυναίκα, την οποία κάποιος μπορεί να βάλει στο στόχαστρο και να επιδιώξει να εκμεταλλευτεί, παρά τη θέλησή της.

Μπορεί λοιπόν σύντομα τα καλοβαμμένα νύχια να σώζουν ζωές. Το Undercover Colors είναι προϊόν έμπνευσης και συνδυασμού της επιστήμης της Χημείας με αυτήν της Κοσμετολογίας. Οι εγκέφαλοι πίσω από το βερνίκι είναι τέσσερις φοιτητές στο North Carolina State University, που κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα προϊόν που προσφέρει ομορφιά και ασφάλεια μαζί.

Κάθε γυναίκα στο εξής θα μπορεί να αντιληφθεί αν της έχουν ρίξει στο ποτό κάποια ουσία που θα την κάνει «ευάλωτη», απλώς βυθίζοντας το δάχτυλό της στο ποτήρι για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Αν το ποτό είναι «πειραγμένο», το χρώμα στα νύχια της αλλάζει, ενώ αν όλα είναι καλά, απλώς σκουπίζει διακριτικά το δάχτυλο, ενώ το χρώμα στο νύχι παραμένει αναλλοίωτο
. «Με το βερνίκι μας, κάθε γυναίκα μπορεί να διαπιστώσει διακριτικά αν είναι ασφαλής με τη συντροφιά της» γράφουν οι δημιουργοί του βερνικιού στην ιστοσελίδα τους στο facebook, σημειώνοντας πως έφτασαν στην ανακάλυψή τους σκεπτόμενοι τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, μεταξύ των οποίων είναι και οι απόπειρες βιασμού.

Είναι αλήθεια πως -προς το παρόν- δεν υπάρχουν πολλά μέσα προστασίας των γυναικών από ουσίες που τις οδηγούν στο να γίνονται «ευάλωτες» σε σεξουαλικές επιθέσεις. Υπάρχει, για παράδειγμα, κάποια συσκευή, η χρήση της όμως δεν είναι διακριτική, όσο ένα τυχαίο «άγγιγμα» του ποτού με το δάχτυλο. Το Undercover Colors βρίσκεται πολύ κοντά στην έναρξη μαζικής παραγωγής, ωστόσο όσοι και όσες θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια, μπορούν να προσφέρουν δωρεές.

Πηγή: Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν έχει περιθώρια για λάθη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν έχει περιθώρια για λάθη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ