2014-08-28 15:58:08
Φωτογραφία για Υπαναχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα του υδροβιότοπου ή ντριπλάρει; - Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Επανομής
Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών Επανομής επιχαίρει για την διευκρινιστική τοποθέτηση του ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν... παραχωρείται ο υδροβιότοπος και προσβλέπει σε ενέργειες για το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κάμπινγκ από τη νέα δημοτική αρχή.

Η ανακοίνωση της ΚΠΕ:

Η Κίνηση Πολιτών αισθάνεται την ικανοποίηση από την διευκρίνηση που εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ σήμερα το απόγευμα και βγάζει εκτός των σημείων ενδιαφέροντος προς πώληση, τον υδροβιότοπο.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση πήρε διαστάσεις από τα δημοσιεύματα της ΚΠΕ στο διαδίκτυο και τις δυο ολοσέλιδες αναδημοσιεύσεις των ενστάσεών μας από την Ελευθεροτυπία. Ακολούθησε η Αυγή και ο Τύπος Θεσσαλονίκης και αναγκάστηκε να επέμβει ο Περιφερειάρχης με δήλωσή του που φανέρωνε την άγνοια και την ασυνεννοησία μεταξύ των φορέων του δημοσίου.

Ελπίζουμε να έχει αίσιο τέλος αυτή η υπόθεση με το άμεσο ενδιαφέρον της νέας δημοτικής αρχής για την οριστική επαναφορά του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον φυσικό κάτοχο, την Επανομή.


Ως γνωστόν είχε προηγηθεί ανακοίνωση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με την οποία ο υδροβιότοπος "δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης". 

Χωρίς να αποκλείει πάντως οποιαδήποτε "μελλοντική αξιοποίησή του" το ΤΑΙΠΕΔ ξεκαθαρίζει (όσο μπορεί να είναι κανείς να είναι σίγουρος για λεκτικές δεσμεύσεις των ξεπουλητάδων της δημόσιας περιουσίας) ότι «το όποιο μελλοντικό σχέδιο αξιοποίησής της θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές μετά την κατάρτιση σχετικής Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), στην οποία είναι αυτονόητο ότι θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι περιβαλλοντικές και άλλες δεσμεύσεις του ακινήτου».

«Εξάλλου, βάση και του καταστατικού του ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας γίνεται με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι η οποιαδήποτε μελλοντική αξιοποίηση στην Επανομή αφορά αποκλειστικά την περιοχή που βρίσκεται το κάμπινγκ του ΕΟΤ και σε καμιά περίπτωση δεν αφορά τον προστατευμένο υγροβιότοπο» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η διοίκηση του Ταμείου υποστηρίζει πως «σύμφωνα με την πάγια διαδικασία για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης επί της ΣΜΠΕ και του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ), γνωμοδοτεί επ’ αυτών το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ