2014-08-28 17:10:47
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΜΕ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης προετοιμασίας για το Παρίσι, που είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου στο υπουργείο Οικονομικών. Μετά το πέρας της συνάντησης, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Αθανασίου επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης να μην δεχθεί το αίτημα της τρόικας για εκκίνηση των πλειστηριασμών στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή προκειμένου να προστατευθούν οι αδύναμοι δανειολήπτες, θέμα που χειρίζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Tο ζήτημα των αλλαγών για τους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου, για το οποίο πιέζει η τρόικα, είναι συνδεδεμένο με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της νομοπαρασκευαστικής επεξεργασίας του
. Άλλωστε για τον λόγο αυτό εντάχθηκε στην κυβερνητική αποστολή για το Παρίσι ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει συναρμοδιότητα με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν.Δένδια και τον κ. Χαρδούβελη για το θέμα. Το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και η ΕΚΤ εκφράζουν ανησυχία για την  αυξητική πορεία των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που ανέρχονται στα 68 δισ. ευρώ και πιέζουν για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Το πρόγραμμα στο Παρίσι

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα το μεσημέρι της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου και από το απόγευμα της ίδιας ημέρας έως το βράδυ, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα αφορούν σε θέματα του υπουργείου Οικονομικών. (Δημοσιονομικό κενό, εκτέλεση προϋπολογισμού και πρωτογενές πλεόνασμα, αποφάσεις ΣτΕ για ειδικά μισθολόγια, κ.λπ.).

Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, οι διαπραγματεύσεις θα περιστραφούν σε θέματα των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. (Εργασιακά, ασφαλιστικό, απολύσεις και νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, «κόκκινα» δάνεια, κ.λπ.).

Το πρωί της Πέμπτης θα υπάρξει, στο κτήριο του ΟΟΣΑ, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι προηγούμενες συναντήσεις, συνάντηση σύνοψης με τους εκπροσώπους των δανειστών, και εν συνεχεία άτυπη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ, όπως είναι προς το παρόν γνωστό, η ουσιαστική αξιολόγηση από την τρόικα της ελληνικής οικονομίας, θα αρχίσει το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ