2014-08-29 02:43:08
Φωτογραφία για ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΠΕΡΙ... ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ
Ο Γιώργος Πρίντεζης σχολιάζει στο "gazzetta.gr" το νέο αγωνιστικό στυλ που θα παρουσιάσει η Εθνική Ελλάδας στα γήπεδα της Ισπανίας και δηλώνει ότι στόχος των διεθνών, είναι να παρουσιάσουν ένα μαχητικό πρόσωπο.

Αναλυτικά Έκανε το ντεμπούτο στην Εθνική ανδρών στις 4 Ιουλίου του 2008, επί γερμανικού εδάφους, (Μπάμπεργκ) στη φιλική νίκη (79-71) επί της Σλοβενίας κι έκτοτε, έχει λείψει μόνο από το Ευρωμπάσκετ του 2011 κι αυτό, λόγω της μέτριας χρονιάς που είχε κάνει σε Μαλάγα και Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Γιώργο Πρίντεζη, που θα είναι ο βασικός πάουερ-φόργουορντ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, στο οποίο η “επίσημη αγαπημένη”, φιλοδοξεί να επανέλθει στις επιτυχημένες εμφανίσεις, μετά από μία σειρά αποτυχημένων διεθνών τουρνουά...

Ο 29χρονος διεθνής (64 συμμετοχές) άσος των ερυθρόλευκων απαντά στα ερωτήματα σχετικά με τον βαθμό ετοιμότητας των διεθνών, λίγες μέρες πριν από το τζάμπολ της διοργάνωσης, την αγωνιστική φιλοσοφία του Φώτη Κατσικάρη και το πόσο ταιριάζει στην ομάδα μας, καθώς και για τις προσδοκίες της 7ης ελληνικής συμμετοχής σε Μουντομπάσκετ.


- Γιώργο, η προετοιμασία ολοκληρώθηκε επί ελληνικού εδάφους και μετά από 40 μέρες που περιελάμβαναν προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια, πλέον ετοιμάζεστε για το πρώτο τζάμπολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ποια είναι η δική σου αίσθηση για τον βαθμό ετοιμότητας της Εθνικής ομάδας;

«Θεωρώ ότι έχουμε δουλέψει πολύ καλά και επειδή όλοι ξέρουμε ότι στην Εθνική ομάδα δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, έχουμε προσπαθήσει “περάσουμε” κάποια βασικά πράγματα και να ξεχωρίσουμε ορισμένους ρόλους, έτσι ώστε να ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι αυτό το έχουμε ήδη καταφέρει και μάλιστα σε ικανοποιητικό ρυθμό, ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο παρκέ, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι σε τέτοιου είδους τουρνουά, η επιτυχία από την αποτυχία εξαρτάται από την έκβαση του πρώτου νοκ-άουτ αγώνα...»

- Φέτος, υπάρχει νέος προπονητής με διαφορετική φιλοσοφία... Πως έχει ανταποκριθεί η ομάδα σε αυτή την αλλαγή;

«Θεωρώ ότι αυτό το νέο στυλ μπάσκετ ταιριάζει στους περισσότερους παίκτες, γιατί έχει “κατέβει” ο μέσος όρος ηλικίας κι έτσι υπάρχει περισσότερη ενέργεια, φρεσκάδα, όρεξη και πιο γρήγορα πόδια. Γενικά όλη η ομάδα χαρακτηρίζεται από θετική αγωνιστική διάθεση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στο αμυντικό κομμάτι, που είναι το πιο καταλυτικό για ένα σύνολο που θέλει να παίξει γρήγορα, όπως επιτάσσει και η φιλοσοφία του coach. Θεωρώ ότι έχουμε αφομοιώσει σε μεγάλο βαθμό το σύστημα του νέου προπονητή μας και πιστεύω ότι μπορούμε να το εκτελέσουμε σωστά μέσα στο γήπεδο, γιατί η ουσία δεν είναι μόνο είναι να κινηθούμε γρήγορα, αλλά να το κάνουμε μυαλωμένα!»

- Αν εξαιρέσουμε το 2011 στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, όπου είχαμε αρκετές απουσίες κι έτσι ο πήχης δεν είχε τοποθετηθεί ψηλά, από το 2010 και μετά επιστρέφουμε από τις διεθνείς διοργανώσεις με κατεβασμένο το κεφάλι... Νιώθετε κάποια πίεση, έτσι ώστε να δώσετε τέλος σ’ αυτό το σερί των αποτυχημένων εμφανίσεων της Εθνικής ομάδας σε μεγάλα τουρνουά;

«Είναι ξεκάθαρο ότι φέτος δεν πηγαίνουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με υψηλές φιλοδοξίες και κανένα μέλος της ομάδας, δεν έχει πει μεγάλες κουβέντες σχετικά με το τι μπορούμε να πετύχουμε στην Ισπανία. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι πάμε με χαμηλά το κεφάλι, να κοιτάξουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και να επιδείξουμε μαχητικότητα, με αποκλειστικό στόχο να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην φάση των “16”, χωρίς να έχουμε ούτε καν συζητήσει ποια θέση στην βαθμολογία του ομίλου, μας βολεύει! Και αυτό είναι λογικό, γιατί αν κοιτάξει κανείς τις ομάδες (Ισπανία, Γαλλία, Βραζιλία και Σερβία) με τις οποίες είναι πιθανό να διασταυρωθούμε, θα διαπιστώσει ότι όλες είναι πολύ δυνατές. Επομένως ας μη βιαζόμαστε... Ας φτάσουμε πρώτα στην επόμενη φάση και μετά θα ασχοληθούμε και με το κάτι παραπάνω!»

- Με τι αποτέλεσμα θα είσαστε ικανοποιημένοι; Γιατί καμία φορά, δεν μετράει μόνο το σκορ, αλλά και η εικόνα που παρουσιάζει μία ομάδα στο παρκέ...

«Ακριβώς! Γι’ αυτό κι εμείς θέλουμε να ξέρουμε ότι έχουμε δώσει το 100%, αυτή είναι η φράση που μας ταιριάζει απόλυτα! Δεν συζητάμε ούτε για μετάλλιο, ούτε για οκτάδα, ούτε για τίποτε! Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν έχουμε ξέρουμε ότι παλέψαμε, δώσαμε ό,τι είχαμε και φύγαμε από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι...»

- Που πιστεύεις ότι πρέπει να ρίξετε το μεγαλύτερο βάρος της προσοχής σας;

«Στα παιχνίδια με τις θεωρητικά - λόγω ονόματος - μικρές και ακίνδυνες ομάδες! Δηλαδή στους δύο πρώτους αγώνες με τη Σενεγάλη και τις Φιλιππίνες! Τα δύο τελευταία χρόνια, την πατήσαμε από τη Νιγηρία στο προολυμπιακό τουρνουά και την Φινλανδία στο Ευρωμπάσκετ και αυτές οι ήττες, μας στέρησαν την διάκριση! Γι‘ αυτό λοιπόν, πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι και να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους μας, να μας δυσκολέψουν. Δύο πειστικές και σοβαρές εμφανίσεις στους δύο πρώτους αγώνες, θα περιορίσουν το άγχος και θα μας γεμίσουν με αυτοπεποίθηση για την δύσκολη συνέχεια.»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ