2014-08-29 07:52:09
Φωτογραφία για Κατατέθηκε τροπολογία για την παράταση καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ
Τροπολογία με την οποία προβλέπεται παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, κατατέθηκε από την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες, που συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Με την τροπολογία ορίζεται ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δεν καθίστανται ληξιπρόθεσμες οι οφειλές για τον ΕΝΦΙΑ ούτε λαμβάνονται υπόψη για την έκδοση φορολογικής ενημέρωσης και βεβαίωσης. Τη ρύθμιση υπογράφουν οι υπουργοί, Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης. Πιο συγκεκριμένα, στην τροπολογία προβλέπεται:

1. Οι οφειλές από ΕΝΦΙΑ δεν θα χαρακτηριστούν ληξιπρόθεσμες στις 29 Αυγούστου καθώς όπως αναφέρεται «Οφειλές από πράξεις προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ που έχουν εκδοθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος (σ.σ εννοεί τον νόμο του ΕΝΦΙΑ) δεν καθίστανται ληξιπρόθεσμες πριν από την 30η Σεπτεμβρίου 2014.

2.  Δεν θα λαμβάνεται υπόψη η οφειλή του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας. Ειδικά η δεύτερη ρύθμιση, μπαίνει για να καλυφθεί νομικά η γ.γ δημοσίων εσόδων η οποία ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα χορηγούνται φορολογικές ενημερότητες ακόμη και αν υπάρχουν οι βεβαιωμένες οφειλές λόγω ΕΝΦΙΑ.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, δεν προσδιορίζεται ούτε ο αριθμός των δόσεων ούτε τροποποιείται η διάταξη για τον υπολογισμό του φόρου στα ακίνητα εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών, θέματα τα οποία αναμένεται να λυθούν με δεύτερη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.
πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ