2014-08-29 10:12:05
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE!
Mε το δικό του όπως πάντα ξεχωριστό τρόπο σχολιάζει ο Νίκος Αλέφαντος στον "sportdog.gr" την επικαιρότητα και αναλύει την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Champions League : 

"Θα ξεκινήσω από το ματς του Παναθηναϊκού και θα καταλήξω με την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός πήγε να προστατεύσει το σκορ του πρώτου ματς με ένα ωραίο 4-4-2, εύκολο έργο είχε με αντίπαλο αυτήν την ομάδα. Έχουν ψοφήσει οι Δανοί στο ποδόσφαιρο, το ίδιο και οι σουηδικές ομάδες, οι νορβηγικές ομάδες. Ενώ η οικονομία των Σκανδιναβών είναι σούπερ, το ποδόσφαιρό τους έχει πέσει.

Το μεγάλο ποδοσφαιρικό κέρδος του ΠΑΟ σε αυτό το ματς ήταν ο Ρισβάνης. Επανειλημμένως έχω πει ότι τον θεωρώ σπάνιο ταλέντο που δεν πρέπει να χαθεί για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να δυναμώσει μόνο πρέπει και να φτιάξει λίγο περισσότερο την ταχύτητα. Για το ύψος του δεν έχει άσχημη ταχύτητα, μπορεί όμως να τη βελτιώσει. Και να δυναμώσει. Όλα τα άλλα τα έχει. Διαθέτει δύσκολα στοιχεία πάνω του ο Ρισβάνης. Έχει ύψος, έχει σπουδαία τεχνική για τη θέση του, πολύ καλή πάσα με το δεξί και με το αριστερό, παίρνει σωστές θέσεις, παίρνει τις κεφαλιές, είναι ελαφρύς, είναι και ψύχραιμος, έχει ηρεμία στο παιχνίδι του.


Γενικώς η 5άδα πίσω του Παναθηναϊκού ήταν δεμένη, και όταν λέω 5άδα βάζω και τον Κοτσόλη που ήταν εκπληκτικός. Όπως και ο Κροάτης στόπερ έδεσε πολύ με τον Ρισβάνη, και ο Νάνο φυσικά ήταν καλός, δεν πήγε άσχημα κι ο Μπούρμπος. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να προσπαθήσει να δέσει το σώμα του Ρισβάνη. Δεν πρέπει να χάνονται τέτοια ταλέντα από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η απώλεια του Μπεργκ θα στοιχίσει πάρα πολύ στον Παναθηναϊκό. Πολύ καιρό θα λείψει, σε κάθε ματς εντός και εκτός ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα θα δυσκολεύεται. Ειδικά αν φάει πρώτος γκολ, θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Δεν ενισχύθηκε ο Παναθηναϊκός στις μεταγραφές και θα δεινοπαθήσει.

Φέτος είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο να χωθεί σφήνα σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Αστέρα διότι θα είναι ο μόνος ξεκούραστος. Οι άλλες ομάδες δεν μπορούν εύκολα να κρατάνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Παράδειγμα ο Αστέρας Τρίπολης πήγε και έφαγε 3 γκολ σε ουδέτερο γήπεδο στην Κύπρο και λίγο έλειψε να φάει και τέταρτο να αποκλειστεί, τρέμανε στο τέλος να το κρατήσουν.

Πάμε τώρα στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ άτυχος. Τις ξέρω καλά και τις δύο ομάδες. Είναι ομάδες που δεν ταιριάζουν στον Ολυμπιακό. Δεν ταιριάζουν στο στιλ του Ολυμπιακού και πρέπει να προβληματιστεί ο Μίτσελ να αλλάξει τα πλάνα του, την τακτική του. Δεν μπορείς με αυτές τις ομάδες να πας και να λες θα παίξω το παιχνίδι μου και άλλα τέτοια.

Ο Μαρινάκης πιστεύω ότι θα πάρει δύο παίκτες εκεί που πονάει ο Ολυμπιακός, στη θέση του σέντερ φορ και μία χαφάρα να κόβει και να ράβει. Το θέμα είναι τι θα κάνει ο Μίτσελ στην τακτική του.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε πολλούς παίκτες αλλά την έχω δει φέτος, παραμένει σκληρό καρύδι. 4-4-2 φοβερά σφικτό, πολύ κοντά οι γραμμές, φτύνεις αίμα για να τους βάλεις γκολ, και σου φεύγουν 4 παίκτες στην κόντρα και σε σκοτώνουν. Γυμνασμένη ομάδα, με πνευμόνια.

Είναι ζημιά και το πρόγραμμα. Ξεκινάς εδώ με την Ατλέτικο. Μετά πας στη Μάλμε. Εκεί πρέπει να νικήσεις. Μετά έρχεται εδώ η Γιουβέντους. Αν δεν έχεις πάει καλά στα 3 πρώτα ματς, μετά πόσο να ελπίζεις έχοντας να πας στην Μαδρίτη και στο Τορίνο; Μπορεί να έχεις χάσει τις ελπίδες σου δηλαδή από πολύ νωρίς.

Η Γιουβέντους είναι στο ίδιο στιλ με την Ατλέτικο, κτισμένη από τον Κόντε να προσέχει πολύ την άμυνα, και ο Αλέγκρι που πήγε φέτος προπονητής προσέχει πολύ την άμυνα. Το υλικό της Γιουβέντους έμεινε ίδιο, έχει ομοιογένεια. Είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ φέτος διότι αποτύχανε τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη, ενώ έπαιρναν το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Ο Αλέγκρι έχει κάνει και δηλώσεις ότι δεν επιτρέπεται για ολόκληρη Γιουβέντους να αποκλείεται τόσο νωρίς από το Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν σπόντα αυτό για τον Κόντε.

Αυτές οι ομάδες με τις γρήγορες επιθέσεις θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα αν πας να παίξεις την μπάλα σου σε αυτό το στιλάκι μπαίνω και κάνω το παιχνίδι μου. Με αυτούς τους σέντερ μπακ που βλέπω ως τώρα στον Ολυμπιακό; Αμάν, αμάν… Ελπίζω να βελτιωθούνε. Ελπίζω και ο Μίτσελ να προσαρμόσει την τακτική.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να σηκώσει τα χέρια και να πει "εντάξει, καλή είναι και η τρίτη θέση, θα παίξουμε στο Γιουρόπα". Όχι, Ολυμπιακός είσαι, παίζεις πάνω από 15 χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είσαι άπειρη ομάδα, οι βλέψεις σου πρέπει να είναι ψηλά. Πρέπει να κυνηγήσεις να περάσεις από τον όμιλο. Αν πετάξεις έξω μία εκ των Γιουβέντους ή Ατλέτικο θα κάνεις πάταγο στην Ευρώπη.

Πρέπει όμως και να καταλήξει σε ένα σχήμα ο Μίτσελ. Να ξέρουμε ποια είναι τα ακραία μπακ μας. Ποια είναι τα στόπερ μας. Ποιος είναι ο σέντερ φορ μας. Και ζήτα 2 παίκτες. Ζήτα. Θα σου το κάνει ο Μαρινάκης".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ