2014-08-29 11:58:11
Φωτογραφία για Το βάρος στον Χαρδούβελη
Η στρατηγική πάνω στο τρόπο που θα κινηθεί η ελληνική αποστολή στο Παρίσι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, σχεδιάστηκε και «κλείδωσε»... Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσαν τις εντολές στους πέντε υπουργούς και τους δύο πρωθυπουργικούς συμβούλους και το μόνο που μένει είναι οι τελευταίες πινελιές από τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Η ελληνική αποστολή θα κινηθεί πάνω στον άξονα των θετικών νέων από την δημοσιονομική προσαρμογή, όπως και των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας. Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τις δηλώσεις Σόιμπλε για τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας, τότε όλοι στο Μαξίμου εκφράζουν αισιοδοξία, ότι στο Παρίσι η χώρα μας θα ξεπεράσει άλλο ένα ακόμη εμπόδιο.

Το πλαίσιο που θα κινηθεί η ελληνική αποστολή, όπως και οι «κόκκινες γραμμές» έχουν καθοριστεί από τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα έχει τον «πρώτο λόγο» στο Παρίσι. Ένας από τους βασικούς στόχους της ελληνικής πλευράς στο Παρίσι είναι να κάμψει τις αντιδράσεις του ΔΝΤ που επιμένει να αναμένει τα stress tests των τραπεζών, ενώ στη σύσκεψη συζητήθηκε και το ακανθώδες ζήτημα της ρύθμισης των κόκκινων δανείων, για το οποίο οι δυο αρχηγοί ήταν αισιόδοξοι πως θα υπάρξει συνεννόηση με την τρόικα.


Στο 80% οι δράσεις

Μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή έχει ολοκληρωθεί το 80% των δράσεων, με τις υπόλοιπες να «βρίσκονται σε καλό δρόμο». Ήδη τα περισσότερα στοιχεία έχουν σταλεί και αναμένονται οι παρατηρήσεις της τρόικας. Χαρακτηριστικό είναι πάντως το γεγονός ότι οι συζητήσεις μεταξύ του κάθε υπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών που θα διεξαχθούν στο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, αναμένεται να διαρκέσουν λίγες μόνο ώρες.

Το δεύτερο επίπεδο περιλαμβάνει την πολιτική διαπραγμάτευση την οποία χειρίζεται το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός καθώς περιλαμβάνει το σχεδιασμό για τη σταδιακή φοροελάφρυνση των πολιτών και την αποκατάσταση των αδικιών.

Στην τελευταία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Γκ. Χαρδούβελη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, και Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στις ΗΠΑ σε ιδιωτική επίσκεψη, ενώ θα δώσει κανονικά το παρών στο Παρίσι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ