2014-08-30 19:41:12
Φωτογραφία για Επεισόδια στην Λάρισα στην ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου [video]
Μια γυναίκα και συγκεκριμένα η μητέρα της Βουλευτής Λάρισας Ηρους Διωτη που βρίσκονταν στο χώρο για την ορκωμοσία, τραυματίστηκε σε επίθεσή της αστυνομίας που έκανε χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης σε βάρος των αντιφασιστών και πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο για την ορκωμοσία του νέου περιφερειακού Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Η Ηρω Διωτη αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ορκωμοσία με Χρυσαυγιτες και ΜΑΤ και αποχώρησε με τον συνδυασμό της. Ακολούθησαν τόσο ο Βαγγέλης Μπουτας και ο συνδυασμός του ΚΚΕ, όσο και ο Συνδυασμός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Θεσσαλία. Λίγα λεπτά πριν τις οκτώ μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα ασφαλείας ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος προκειμένου να ορκιστεί περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας. 

Εξω από το Ωδείο είχε συγκεντρωθεί μικρή ομάδας Χρυσαυγιτων υποστηρικτών του. Η πληροφορία ότι οι Χρυσαυγιτες αφού χαιρέτισαν Φασιστικά προς του συγκεντρωμένους εισήλθαν στο Ωδείο από την πίσω πόρτα πυροδότησε ένταση καθώς κεντρική πόρτα του Ωδείου ήταν κλειστή με αλυσίδα και φυλασσόμενη από άνδρες των ΜΑΤ.


Συγγενείς και φίλοι των περιφερειακών συμβούλων Μελή των αντιφασιστικών οργανώσεων και φίλοι των Συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντέδρασαν. Υπήρξε επέμβαση της η Αστυνομίας. Κλήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός ο οποίος πίσω από την κλειδωμένη πόρτα του Ωδείου διαβεβαίωσε ότι στην αίθουσα δεν ήταν κάνεις Χρυσαυγίτης. Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης τόνισε πως δεν ήθελε προστασία της εκδήλωσης αλλά μια ανοικτή σε όλους ορκωμοσία. 

H ορκωμοσία εγινε χωρίς την παρουσία των παρατάξεων της αριστεράς Στις 8 30 περίπου προσήλθε ο κ Τσιλιμίγκας και ο Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινιδης οι οποίοι και ήλθαν στο ωδείο για την ορκωμοσία του πρώτου. Δειτε το video με τα γεγονότα όπως κατέγραψε το papaioannou-giannis.net
Πηγή
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ