2014-08-31 06:37:06
Φωτογραφία για Baby swimming-Τι χρειάζεται για να ξεκινήσει το μωρό σας την κολύμβηση...
Το baby swimming είναι μία αθλητική δραστηριότητα που μπορεί να παρακολουθήσει ένα βρέφος από 6 μηνών έως 3,5 ετών. Είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης και ανάπτυξης βασικών κολυμβητικών ικανοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού.

Στην Ελλάδα άρχισε να γίνεται γνωστό τα τελευταία χρόνια , με τους γονείς να μπαίνουν στην πισίνα μαζί και να συνδυάζουν ΠΑΙΧΝΊΔΙ και κολύμπι κατόπιν καθοδήγησης από τον γυμναστή. Ο γυμναστής καθοδηγεί τους γονείς να διδάξουν το βρέφος και να παίξουν μαζί τους με ειδικό ασκησιολόγιο.

Το μάθημα έχει ως σκοπό την εξοικείωση του βρέφους με το νερό μέσα από ασφαλείς και ευχάριστες δραστηριότητες.

Τα οφέλη της βρεφικής κολύμβησης είναι η σωματική υγεία του βρέφους. Βελτιώνεται το καρδιοαναπνευστικό και το ανοσοποιητικό τους σύστημα που δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, δυναμώνουν τους μύες, και προλαμβάνεται η κακή στάση σώματος. Τα παιδιά ψυχαγωγούνται , κοινωνικοποιούνται και πάνω από όλα μαθαίνουν να αγαπούν την κολύμβηση. Το κολύμπι επιδρά και στην ψυχική τους υγεία. Λόγω της άνωσης η αντίσταση που ασκείται στο σώμα τους προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον και την ευκαιρία να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους.


Το μάθημα διαρκεί μισή ώρα, τα νεογέννητα μωρά μπορούν να μπουν πιο εύκολα στο νερό επειδή είναι εξοικειωμένα από το υγρό περιβάλλον της μήτρας. Γι αυτό και κάνουν αντανακλαστικές κολυμβητικές κινήσεις μέσα στο νερό και όταν κάνουν βουτιές κρατούν την αναπνοή τους χωρίς να πνίγονται.

Για να ξεκινήσει το βρέφος baby swimming θα πρέπει να έχει βεβαίωση από παιδίατρο ότι μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα καθώς και οι γονείς που θα το συνοδεύουν βεβαίωση από καρδιολόγο και δερματολόγο.
πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ