2014-09-01 15:27:22
Φωτογραφία για Οργανώσεις απόδημων Ποντίων για το Αντιρατσιστικό
Να αναγνωριστεί ως αδίκημα η άρνηση της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών

Να συμπεριληφθούν ρητά στο αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου οι Γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, καθώς και των Αρμενίων, ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά και η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας.

Οι οργανώσεις των απόδημων Ελλήνων ποντιακής καταγωγής ζητούν η άρνηση των Γενοκτονιών αυτών να αντιμετωπιστεί ως αδίκημα τονίζοντας ότι «χρέος όλων μας είναι η προάσπιση της ιστορικής και συλλογικής μνήμης, η ανάδειξη των εγκλημάτων που συντελέστηκαν εις βάρος του άμαχου πληθυσμού και η αποτροπή νέων γενοκτονιών».

Πώς θα έρθει τελικά στη Βουλή το αντιρατσιστικό

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να τον διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να νομοθετήσει αγνοώντας τη φωνή της Εκκλησίας.


Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον Αρχιεπίσκοπο ότι στο επίμαχο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται αναφορά όχι μόνο στο Ολοκαύτωμα αλλά και στις «γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής». Και αυτό προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της Ιεραρχίας αλλά και πολλών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που ζητούσαν την «προστασία» όχι μόνο του Ολοκαυτώματος αλλά και των διωγμών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, καθώς και των Αρμενίων.

Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαβεβαίωσε τον κ. Ιερώνυμο ότι όσο ο ίδιος είναι πρωθυπουργός δεν υπάρχει περίπτωση η Βουλή να ψηφίσει διάταξη που θα αναγνωρίζει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και εφημερίδα Το Βήμα
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ