2014-09-02 08:36:08
Φωτογραφία για O Χρήστος Χατζηεμμανουήλ στην θέση του συμβούλου της Τράπεζας της Ελλάδος
Τη θέση ειδικού συμβούλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναλαμβάνει ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, καθηγητής, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε  και πρώην σύμβουλος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Μάλιστα, ο  κ. Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή του κ Γιάννη Στουρνάρα,  εργάσθηκε ως σύμβουλος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με αντικείμενο την πτωχευτική διαδικασία των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Το όνομά του δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού από τον Μάιο του 2004 έως τον Σεπτέμβριο του 2007, υπηρέτησε ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., της εταιρείας ειδικού σκοπού που είχε την ευθύνη για τη μεταολυμπιακή διαχείριση των εγκαταστάσεων που φιλοξένησαν του Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Από τον Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009, διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., μιας από τις κορυφαίες εταιρείες της χώρας.


Από το 2005 έως το 2011 ήταν μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Περιφερειακού Κέντρου για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης  για την Ανατολική Ευρώπη και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (RCPAR και, αρχικώς, UNTC) του United Nations Development Programme (UNDP).  Είναι μέλος της Επιτροπής Νομισματικού Δικαίου (MOCOMILA) της International Law Association (ILA). Έχει διατελέσει Πρόεδρος και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας (ΚΠΕΕ), ενός από τα μακροβιότερα ανεξάρτητα (μη χρηματοδοτούμενα από το κράτος ελληνικού) think-tanks.

Επίσης, είναι καθηγητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επισκέπτης καθηγητής του τμήματος Νομικής του London School of Economics (LSE) και  μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πτυχίο) και στο University College London (LL.M. και Ph.D.). Κατέλαβε την πρώτη πανεπιστημιακή του θέση στο Κέντρο Σπουδών Εμπορικού Δικαίου (CCLS) του Queen Mary του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (QMW, όπως ονομαζόταν τότε), όπου εργάσθηκε ως Research and Teaching Fellow. Τον Οκτώβριο 1997 ενετάχθη στο τμήμα Νομικής του LSE, όπου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007 υπηρέτησε διαδοχικά ως Lecturer, Senior Lecturer και Reader in Law.

Ως ειδικός στο ευρωπαϊκό και διεθνές χρηματοπιστωτικό και νομισματικό δίκαιο, εργάσθηκε ως σύμβουλος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με αντικείμενο την πτωχευτική διαδικασία των πιστωτικών ιδρυμάτων. Έχει διδάξει ως επισκέπτης σε διάφορα πανεπιστήμια και παρουσιάσει ανακοινώσεις σε πλήθος συνεδρίων.

Οι ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μονογραφίες, άρθρα και κεφάλαια συλλογικών τόμων για την ONE, το ευρωπαϊκό τραπεζικό δίκαιο, την πτωχευτική αντιμετώπιση των πιστωτικών ιδρυμάτων, την χρηματοοικονομική εποπτεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την μεταρρύθμιση των χρηματοοικονομικών συστημάτων στις οικονομίες σε μετάβαση, την ΟΝΕ. Ήταν επίσης ένας από τους συγγραφείς του εγχειριδίου European Union Law (Cambridge Univ. Press, 2006). Έχει δημοσιεύσει πολλά κείμενα σε εφημερίδες και περιοδικά για ζητήματα δημόσιας πολιτικής.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ