2014-09-02 08:37:45
Φωτογραφία για Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΟΣ ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Στο μικροσκόπιο το σχέδιο «Αθηνά»

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, νέος υφυπουργός Παιδείας, αναλαμβάνει ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στύλιος. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης, ο κ. Στύλιος είναι «πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, με εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα και την Τεχνολογία Εξόρυξης Δεδομένων, Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού ΜSc, Master, City University, London με ειδίκευση «Information Systems and Technology. Βουλευτής από το 2012, ο κ. Στύλιος υπήρξε επίσης επιστημονικός υπεύθυνος σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα του ΤΕΙ.

Στο μικροσκόπιο το σχέδιο «Αθηνά»

Το σχέδιο «Αθηνά», το κύριο μεταρρυθμιστικό σχέδιο του τέως υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που αφορούσε την αναδιάρθρωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα περάσει από αξιολόγηση διότι ο θησαυρός σύμφωνα με εκτιμήσεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου, αποδείχθηκε..
. άνθρακας. Ο Ανδρέας Λοβέρδος , σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» έχει ζητήσει μέσα στο μήνα να ξεκινήσει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του σχεδίου «Αθηνά» καθώς και με οικονομικά αλλά και με ακαδημαϊκά κριτήρια η «Αθηνά» δεν απέφερε τα προσδοκώμενα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε δεσμευθεί για εξοικονόμηση 50 εκατ. ευρώ για το 2014 από την «Αθηνά», αλλά το τελικό ποσό ήταν μηδενικό. Και αυτό, διότι το βάρος δόθηκε στις συγχωνεύσεις τμημάτων. Συγκεκριμένα, συγχωνεύτηκαν 76 τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ και ο συνολικός αριθμός (εξαιρουμένων των στρατιωτικών κ.λπ.) μειώθηκε σε 410.

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ