2014-09-02 12:25:16
Φωτογραφία για Αντιρατσιστικό: Άρχισε η συζήτηση στη Βουλή – Αντίθετος στην ποινικοποίηση άρνησης της Γενοκτονίας ο ΣΥΡΙΖΑ
Επισήμως ανακοίνωσε ο υπουργός δικαιοσύνης ότι περιλαμβάνονται οι γενοκτονίες Ποντίων και άλλων χριστιανικών πληθυσμών

Κατά την έναρξη της συζήτησης στο Γ’ θερινό τμήμα της Βουλής, μπροστά σε σχεδόν άδεια έδρανα, ο Χαράλαμπος Αθανασίου διευκρίνισε ότι μέσω των αλλαγών που κατέθεσε, πέρα από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος θα τιμωρείται πλέον και όποιος επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή, (των Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών κλπ). Τις πληροφορίες είχε νωρίτερα μεταδώσει το pontos-news.gr.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον θα τιμωρούνται με φυλάκιση και πρόστιμο και όσοι υποκινούν, διεγείρουν ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδες προσώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Κατά της ποινικοποίησης της άρνησης της Γενοκτονίας ο ΣΥΡΙΖΑ


Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου δήλωσε ικανοποιημένη για τις προσθήκες στο νομοσχέδιο σχετικά με τις αξιόποινες πράξεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με τις αλλαγές στο θέμα των γενοκτονιών.

«Για οποιαδήποτε άρνηση εγκλημάτων δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε το λόγο και το φρόνημα. Και απέναντι στα θύματα των Ποντίων και των Αρμενίων – τιμάμε αυτά τα θύματα – όμως λέμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι αντικείμενο καπηλείας ή εθνικής πλειοδοσίας. Είναι θέμα των επιστημόνων να αποδείξουν αν είναι γενοκτονία ή εθνοκάθαρση» δήλωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ