2014-09-03 02:42:09
Φωτογραφία για Η Premier League τρελάθηκε! Μεταγραφές 1,05 δισ. ευρώ στην ποδοσφαιρική Αγγλία
Τη μπάνκα στον αέρα τίναξαν οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Premier League, δαπανώντας την τρέχουσα περίοδο το ποσό των 1,05 δισ. ευρώ σε μεταγραφές -περίπου δηλαδή όσο η υπόλοιπη ποδοσφαιρική Ευρώπη μαζί.

Σύμφωνα με έρευνα της «Deloitte», το 1,05 δισ. ευρώ που ξοδεύτηκε στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο είναι κατά 30% μεγαλύτερο ποσό απ' το προηγούμενο-ρεκόρ των 630 εκατ. ευρώ. Με κύρια υπεύθυνη φυσικά την... ανοιχτοχέρα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα 190 εκατ. ευρώ της οποίας κάλυψαν το 18% της συνολικής δαπάνης.

Η Premier League ενίσχυσε, συνολικά, τα έσοδά της, λόγω της πώλησης των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία των Financial Times, με τον αναλυτή της Deloitte, Dan Jones, να σχολιάζει ότι οι ομάδες εκμεταλλεύτηκαν τα επιπλέον κονδύλια, επενδύοντας σε ενίσχυση των ρόστερ τους. «Ωστόσο οι μεταγραφικές κινήσεις πρέπει να γίνονται πάντα με γνώμονα την υπευθυνότητα, ενώ πλέον έχουν θεσπιστεί κανονισμοί, σε ευρωπαϊκό και εγχώριο επίπεδο, που ενθαρρύνουν τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να εξισορροπούν τα κόστη με τα έσοδα τους», τόνισε ο D. Jones.


Το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης, δε, είναι ότι τα λεφτά που ξόδεψαν οι αγγλικοί σύλλογοι είναι σχεδόν τα διπλάσια απ' αυτά που ξόδεψαν οι ισπανικοί -και μάλιστα σε μια χρονιά που στην Ιβηρική μετακινήθηκαν παίκτες όπως οι Σουάρες, Ροντρίγκες, Κρόος!

Με έναν γρήγορο υπολογισμό, χρειάζεται το άθροισμα όλων των ποσών που δαπανήθηκαν σε Primera Division (535 εκατ. ευρώ), Serie A (327 εκατ. ευρώ), Bundesliga (315 εκατ. ευρώ) και Ligue 1 (125 εκατ. ευρώ) για να ξεπεραστεί το ποσό που διέθεσαν οι Άγγλοι!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ