2014-09-03 02:51:10
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Η Ουκρανία θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια αν συνεχιστούν οι συγκρούσεις
Η Ουκρανία ίσως χρειαστεί επιπλέον 19 δισ. δολάρια ως πρόσθετα κεφάλαια εφόσον οι συγκρούσεις με τους φιλορώσους αποσχιστές στα ανατολικά της χώρας συνεχιστούν το 2015 προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ακόμα και για το δάνειο των 17 δισ. δολαρίων που έχει συμφωνηθεί με την Ουκρανία, το Κίεβο κινδυνεύει να μην είναι σε θέση να καλύψει το σύνολο των απαιτούμενων στόχων εξαιτίας της συνεχιζόμενης διαμάχης και των διαφορών που έχει με τη Ρωσία στην προμήθεια φυσικού αερίου.

Ωστόσο, τα χρήματα που προβλέπονται από το τρέχον πρόγραμμα σε μεγάλο βαθμό επαρκούν αρκεί οι συγκρούσεις του Κιέβου με τους αυτονομιστές να υποχωρήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, εκτιμά το ΔΝΤ σε εκτενή ανασκόπηση της προόδου της Ουκρανίας και της κατάστασης της οικονομίας της.

Η έκθεση του ΔΝΤ παρουσιάζει μία δεινή εικόνα της χώρας που προσπαθεί να μεταρρυθμίσει τα πάντα, από το τραπεζικό σύστημα έως το νομικό σύστημα, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι δαπάνες για τις συγκρούσεις στις ανατολικές περιοχές της χώρας, το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ.

Οι συγκεκριμένες περιοχές αντιπροσωπεύουν το 23% της βιομηχανικής παραγωγής της Ουκρανίας και 14,5% του λιανικού εμπορίου της κατά το πρώτο τρίμηνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ