2014-09-03 02:58:07
Φωτογραφία για Σημεία ομιλίας Απ.Κακλαμάνη στη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου
«Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας επιβάλλει περισσότερο από κάθε άλλη φορά να θέσουμε εκποδών ο,τιδήποτε διχάζει, ο,τιδήποτε δεν φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες». Αυτά τόνισε σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας επί του «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου και συνέχισε: «Είχα τη τύχη να προεδρεύω στη Βουλή κατά τη δεκαετία του ’90, όταν ύστερα από 80 χρόνια που η Ελλάδα “αγνοούσε” τη Γενοκτονία των Ποντίων και των Μικρασιατών Ελλήνων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων και άλλων χριστιανικών πληθυσμών, αναγνωρίσαμε ΟΜΟΦΩΝΩΣ τις Γενοκτονίες αυτές, αγνοώντας τις έμμεσες απειλές της Τουρκίας που αξίωνε να μην ψηφίσει η ελληνική Βουλή τους σχετικούς νόμους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου και όλα τα κόμματα δεν υποχώρησαν».

Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε όχι γενική αλλά ονομαστική αναφορά των Γενοκτονιών αυτών και να επανεκδώσει το Ίδρυμα της Βουλής τον τόμο με τα ιστορικά ντοκουμέντα που τεκμηριώνουν τις Γενοκτονίες από τα αρχεία της Αυστροουγγαρίας στη Βιέννη και τα αρχεία των προξενείων των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας στη Σμύρνη, με επίσημα έγγραφα, εκθέσεις και φωτογραφίες.


Ο κ. Κακλαμάνης, επανερχόμενος στην ανάγκη εθνικής ενότητας, αναφέρθηκε στα επικίνδυνα ενδεχόμενα του αναθεωρητισμού που εμφανίζεται τελευταία εξ ανατολών, όπως δείχνουν οι θέσεις του κ. Ερντογάν και του πρωθυπουργού του κ. Νταβούτογλου, θεωρητικού της αναθεώρησης των σχέσεων της Τουρκίας με κράτη-περιοχές της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το ίδιο επικίνδυνη για την ειρήνη στην Ευρώπη είναι και η αναθεώρηση του status quo των συμφωνιών Πότσδαμ, Γιάλτας και Μόσχας (που ενδιαφέρει ιδιαίτερα και την περιοχή μας) στην οποία εξωθεί την ΕΕ μαζί με τις λεγόμενες «νέες ευρωπαϊκές χώρες» (Πολωνία, Ουγγαρία κ.α.) με επίκεντρο την Ουκρανία που οδηγεί σε μια νέα μορφή ψυχρού πολέμου, με τη μεταφορά της διαχωριστικής γραμμής Δύσης-Ρωσίας και συμμάχων της ανατολικότερα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ