2014-09-05 09:26:43
Φωτογραφία για Πειθαρχικό για τον... οξύθυμο γιατρό!
Την πειθαρχική διαδικασία κίνησε χθες Πέμπτη ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Λέανδρος Καλογεράκος, με αφορμή... το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Νοσοκομείο, με «πρωταγωνιστή» γιατρό, ο οποίος επιτέθηκε και ξυλοκόπησε δύο γιατρίνες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στην Αμαλιάδα και την Ηλεία αλλά σε ολόκληρη τη χώρα και με δεδομένο ότι ο κ. Καλογεράκος απουσίαζε προχθές σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, χθες το πρωί που επέστρεψε ζήτησε πλήρη ενημέρωση για το θέμα και άμεσα κίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και σε περίπτωση που προκύψει ότι όντως υπάρχει ευθύνη του γιατρού, τότε θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Θα κληθεί σε απολογία

Ο κ. Καλογεράκος παρέλαβε το πρωί της Πέμπτης τη σχετική αναφορά του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας κ. Σταύρου Νοταρά σχετικά με το περιστατικό και ξεκίνησε άμεσα την πειθαρχική διαδικασία, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να κληθεί και σε απολογία ο γιατρός.


Παράλληλα, ο διοικητής του Νοσοκομείου έχει ζητήσει και γνωμοδότηση από νομικό σύμβουλο, προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Τα «σήκωσαν» οι γιατροί

Η υπόθεση πάντως δεν σταματά εδώ, αφού την Πέμπτη το πρωί παραδόθηκε έγγραφο στον κ. Καλογεράκο, το οποίο συνυπογράφουν αρκετοί γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του γιατρού από τη θέση του στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Οι γιατροί που συνυπογράφουν το σχετικό έγγραφο, εστιάζουν στην επιθετικότητα που επιδεικνύει ο συγκεκριμένος γιατρός και καταγράφουν και περιστατικά με επιθέσεις του γιατρού σε συναδέλφους του. Και το συγκεκριμένο έγγραφο να αναμένεται να συμπεριληφθεί στο φάκελο του γιατρού.

Σχολιάζοντας στο patrisnews.com το περιστατικό, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λέανδρος Καλογεράκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πραγματικά πρόκειται για ένα πολύ λυπηρό γεγονός που χαλάει την εικόνα του Νοσοκομείου μας. Σύμφωνα με τις αναφορές οι οποίες περιήλθαν στα χέρια μου, φέρεται ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής να έχει βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφων του. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την ασφάλεια όλων των εργαζομένων και των ασθενών του Νοσοκομείου. Με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία, μετά την ολοκλήρωσή της θα έχουμε πλήρη στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη και θα προχωρήσουμε σύμφωνα με ότι ορίζει η σχετική νομοθεσία».

Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει «πρωταγωνιστήσει» και σε άλλα επεισόδια στο παρελθόν, γι’ αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι συνάδελφοί του ζητούν πλέον και εγγράφως την απομάκρυνσή του από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Την Πέμπτη, πάντως, και οι τρεις γιατροί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, ο γιατρός και οι δύο γιατρίνες, ήταν κανονικά στο πόστο τους και η ημέρα κύλησε ήρεμα. Ο γιατρός μάλιστα επέστρεψε στο Νοσοκομείο από το βράδυ της Τετάρτης, καθώς εφημέρευε και έπρεπε να επιστρέψει στην εργασία του.

Μαρία Καραμπάτση
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ