2014-09-07 21:10:10
Φωτογραφία για Ένας… ειρηνιστής στην ηγεσία του ΝΑΤΟ όπως λέμε κανίβαλος vegeterian
Τον απερχόμενο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Δανό Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ελάχιστοι συμπάθησαν και πολύ λιγότεροι αγάπησαν -για τη συμπεριφορά του και τις διαπραγματευτικές του ικανότητες Όμως, από την 1η Οκτωβρίου, τα ηνία της Συμμαχίας αναλαμβάνει ένας άνθρωπος με διαφορετικό στιλ: ο Νορβηγός Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Ο 55χρονος Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός έχει το προφίλ του διαλλακτικού και διπλωμάτη, ενώ διαθέτει και… φιλειρηνικά ένσημα: Στα νιάτα του, ως μαθητής, πετούσε πέτρες στην αμερικανική πρεσβεία στο Όσλο, συμμετέχοντας στις διαμαρτυρίες κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. 

Η αλήθεια δε είναι ότι θεωρείται από πολλούς ιδανικός για τη θέση αυτή, στη συγκεκριμένη περίοδο. Κι αυτό διότι στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός, είχε συχνές απευθείας επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και οι σχέσεις του με τον ισχυρό άντρα της Ρωσίας ήταν καλές. 

Έτσι, οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα δίαυλο επικοινωνίας που θα συμβάλει ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης. Οι ΗΠΑ και οι Βρετανοί είναι ανάμεσα σε αυτούς που τον πρότειναν. Συμφωνούν, όμως, με την ήπια στάση;
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ