2014-09-08 08:38:16
Φωτογραφία για Αλλάζουν ...σελίδα 16 βιβλία του Λυκείου
Με μια νέα γενιά σχολικών βιβλίων θα μπουν στις τάξεις οι μαθητές του Λυκείου καθώς την επόμενη εβδομάδα θα έχουν τυπωθεί και θα είναι έτοιμα να παραδοθούν 16 νέα εγχειρίδια τα οποία καλύπτουν μια ευρεία γκάμα μαθημάτων.

Τα 16 νέα βιβλία, στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά με τις λύσεις των ασκήσεων, είναι η Φυσική, η Χημεία, οι Αρχές Κοινωνικών Επιστημών, οι Εφαρμογές Πληροφορικής - Υπολογιστών, η Πολιτική Παιδεία Α' και Β' Λυκείου και η Εισαγωγή στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Τα νέα βιβλία έρχονται να αντικαταστήσουν κάποια από τα παλαιότερα, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι μόνο στο Λύκειο υπάρχουν ακόμα βιβλία τα οποία χρονολογούνται από την τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα. Τα βιβλία του Δημοτικού και του Γυμνασίου γράφτηκαν από την αρχή την περίοδο 2000–2006 χάρη σε ευρωπαϊκά κονδύλια που διατέθηκαν για τον σκοπό αυτό. Το πιο παλιό βιβλίο είναι πλέον αυτό της Αλγεβρας της Α' Λυκείου, η πρώτη έκδοση του οποίου έγινε το 1991.

Σε γενικές γραμμές, το επίπεδο των σχολικών βιβλίων βρίσκεται, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, σε ικανοποιητικό επίπεδο παρά κάποιες επιμέρους αδυναμίες. Ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής και διευκολύνουν περισσότερο τη μάθηση σε σύγκριση με αυτά που είχαν οι μαθητές των περασμένων δεκαετιών.

Πηγή: ethnos
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ