2014-09-08 11:07:17
Φωτογραφία για Επιχειρήσεις κόβουν δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα ...προκαταβολικά
«Ρήτρα» για την αυτόματη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, εφόσον υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, αρχίζουν να περιλαμβάνουν στις επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφουν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων οι επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Ημερησίας", σε δύο επιχειρησιακές συμβάσεις , έχει συμπεριληφθεί ρήτρα για την «αυτόματη» κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας «εφόσον υπάρξει νομοθετική ρύθμιση» -όπως έγινε με νόμο, από την 1/1/2013, για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Την πρώτη σύμβαση που περιέχει την συγκεκριμένη ρήτρα υπέγραψαν οι εργαζόμενοι επιχείρησης στον κλάδο εστίασης.

Μάλιστα η συγκεκριμένη σύμβαση προβλέπει την καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα έως την «τυχόν κατάργησή τους με νομοθετική διάταξη». Η σύμβαση προβλέπει επίσης ότι η νομοθετική ρύθμιση όποτε και αν ψηφιστεί θα υιοθετηθεί αυτόματα και θα ισχύσει ακόμα και σε περίπτωση που μια νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέψει την διατήρησή τους.

Ανάλογη σύμβαση υπεγράφη και σε επιχείρηση στον κλάδο μεταφορών, η οποία «κλειδώνει» το ύψος των μισθών και την καταβολή των δώρων και του επιδόματος αδείας μέχρι το πρώτο τετράμηνο του 2016.

Από την άλλη πλευρά στο υπουργείο Εργασίας έχουν κατατεθεί και άλλες επιχειρησιακές συμβάσεις που ορίζουν ότι σε περίπτωση κατάργησης, δια νόμου, των δώρων, αυτά θα ενσωματωθούν στους μισθούς.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Είσαι έγκυος; Θα τιμωρηθείς!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Είσαι έγκυος; Θα τιμωρηθείς!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ