2014-09-08 22:00:17
Φωτογραφία για Πάτρα: Ψήφισμα για τις ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας και τον Παύλο Φύσσα ζητά η παράταξη Σπαρτινού
Μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημαιρεσιών, η ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη συμμετέχει στη συγκρότηση των οργάνων του Δήμου Πατρέων ως εξής:

Ηλίας Γρηγόρης, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου

Ουρανία Μπίρμπα, μέλος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Γιάννης Τσιμπούκης, μέλος Οικονομικής Επιτροπής.

Για την ΠΕΔ εκλέγονται οι Κώστας Σπαρτινός, Ηλίας Γρηγόρης και Ουρανία Μπίρμπα.

Η ΡΑΠ συγχαίρει όλες και όλους που εκλέχθηκαν στις θέσεις που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Σε σχετική της ανακοίνωση η παράταξη αναφέρει τα εξής: "Από την πλευρά μας, ευελπιστούμε ότι ο ειλικρινής διάλογος και η δημοκρατική αντιπαράθεση στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών αποτελεί την καλύτερη εγγύηση μιας αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων αλλά και της καθημερινότητας της Πάτρας, καθώς και τη βάση για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των σχεδίων μιας δημοτικής πολιτικής που θα λειτουργεί σε όφελος των πολλών.


Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την εκλογή του Προεδρείου, η ΡΑΠ κατάθεσε το ακόλουθο σχέδιο αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού ψηφίσματος που αναφέρεται στην συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς και στην πρόσφατη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για «τους μπράβους της Μανωλάδας». Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή η πρώτη συνεδρίασή του ήταν ειδική με συγκεκριμένη θεματολογία.

Το σχέδιο ψηφίσματος της ΡΑΠ είναι το εξής:

«Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από εγκληματίες της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής». Μια δολοφονία που συγκλόνισε τον ελληνικό λαό, απόδειξε με τον καθαρότερο τρόπο σε κάθε δύσπιστο το πραγματικό πρόσωπο των δραστών και της οργάνωσής τους, ανάδειξε τον κίνδυνο να ανοίξει ένας κύκλος αίματος χωρίς τέλος. Ανάγκασε ακόμα και την Κυβέρνηση που μέχρι τότε παρακολουθούσε τη δράση της με υστερόβουλη απάθεια και μέσω συγκεκριμένων στελεχών της (του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος) συνομιλούσε με τη «Χρυσή Αυγή», να αντιδράσει μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή.

Σε λίγες μέρες επίσης, πρόκειται να σταλεί (κατόπιν παραγγελίας της) στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη η δικογραφία και η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών που αφορά στους πυροβολισμούς κατά μεταναστών εργατών-γης που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας. Μια απόφαση που θεωρούμε ότι βρίσκεται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και με τις οικουμενικές ανθρωπιστικές αρχές και στέλνει επικίνδυνα μηνύματα στην ελληνική κοινωνία. Μια απόφαση που δίνει το έναυσμα για μια κατ΄ εξακολούθηση παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας που προκαλεί εξαθλίωση στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα συσσωρεύει υπερκέρδη στις τσέπες των εργοδοτών, που διευκολύνει να παραμένουν οι κατατρεγμένοι ανυπεράσπιστοι και να μένουν στο απυρόβλητο το συστηματικά φοροδιαφεύγον κεφάλαιο, οι πολιτικοί που το καλύπτουν, τα ΜΜΕ που το υποστηρίζουν.

Με αφορμή τη συγκυρία των δύο αυτών σημαδιακών γεγονότων φορείς και σωματεία της πόλης μας έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση και πορεία για την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014.

Η Πάτρα του Νίκου Τεμπονέρα, η Πάτρα των ηρωικών αγώνων ενάντια στον φασισμό, το ρατσισμό και τον σκοταδισμό δεν πρέπει να μείνει απαθής.

Γι΄ αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο :

1. Στηρίζει τη συγκέντρωση της 18ης Σεπτεμβρίου και κάθε άλλη εκδήλωση με τον ίδιο ή παρεμφερή σκοπό και καλεί το λαό της πόλης να κάνει το ίδιο.

2. Ζητάει από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να αποκαταστήσει το περί δικαίου αίσθημα σχετικά με τη δίκη της Μανωλάδας, ενεργοποιώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες που διαθέτει, ώστε να επαναληφθεί η δίκη»."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ