2014-09-09 00:54:06
Φωτογραφία για Η άγνωστη λεσβιακή σχέση της Μέριλιν Μονρό
Νέα στοιχεία για τη ζωή της θρυλικής ξανθιάς του Χόλιγουντ αποκαλύπτουν μυστικό δεσμό της με γυναίκα Σύμφωνα με ντοκουμέντα που μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας η Μέριλιν Μονρό (Marilyn Monroe) συζούσε με την αυταρχική γερμανίδα δασκάλα της υποκριτικής της, Νατάσα Λάιτες (Natasha Lytess) για δύο χρόνια από τα 7 τα οποία συνεργάστηκαν (1948-1955). [Η φωτογραφία στην αρχή του θέματος είναι από εκείνη τη συνεργασία]

Οι δύο γυναίκες, φέρονται να ζούσαν ως "ανδρόγυνο", παρότι παντού εμφανιζόταν ως "δυο στενές φίλες".

Η όλη ιστορία περιγράφεται στις σελίδες του βιβλίου με τίτλο "Μέριλιν: Το πάθος και το παράδοξο", όπου η βιογράφος Λόις Μπάνερ (Lois Banner) χρησιμοποιεί υλικό και από συνεντεύξεις της ίδιας της Λάιτες, η οποία πέθανε από καρκίνο το 1964 (δύο χρόνια μετά την Μέριλιν).

Η Μονρό λέγεται ότι είχε παραδεχτεί λεσβιακές περιπετειούλες με συναδέλφους, όπως Τζόαν Κρόφορντ (Joan Crawford), Μαρλένε Ντίτριχ (Marlene Dietrich) και Μπάρμπαρα Στάνγουικ (Barbara Stanwyck), ενώ ο στενός της φίλος Τεντ Τζόρνταν (Ted Jordan) υποστήριζε ότι του είχε εκμυστηρευτεί πως με την Λάιτες έκαναν σεξ.


"Και γιατί όχι; Το σεξ είναι κάτι που κάνεις με ανθρώπους που σου αρέσουν. Τι μπορεί να είναι λάθος σε μια φυσιολογική πράξη", φέρεται να του είπε η Μονρό, η οποία, όμως σύμφωνα με τη γερμανίδα δασκάλα/σύντροφό της, "μισούσε το σεξ".

Μιλώντας σε μια συνέντευξη λίγο μετά τον θάνατο της Μέριλιν, η Λάιτες είχε υποστηρίξει ότι όταν τη γνώρισε "η Μονρό δεν ήξερε ούτε καν να μιλήσει, δεν μπορούσε ν' ανοίξει το στόμα της και φοβόταν τα πάντα. Ήταν γεμάτη ανασφάλειες". Επίσης, η γερμανίδα δασκάλα αποκάλυψε ότι η Μέριλιν κυκλοφορούσε ολόγυμνη μέσα στο σπίτι, ό,τι και αν έκανε "αλλά το σεξ το απεχθανόταν".

Σύμφωνα με τη βιογράφο, η Μέριλιν είχε σχέση τρελής εξάρτησης με τη δασκάλα/ερωμένη της, η οποία, είχε αποκαλύψει μεταξύ άλλων, ότι ήταν παρούσα στα γυρίσματα κάθε σκηνής, ενώ στα κοντινά -όπου μπορούσε δηλαδή- της κρατουσε το χέρι ακόμη και κάτω από τις κάμερες.

Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα δημοπρασιών auctionmystuff.com αυτές τις μέρες συρρέουν προσφορές για την απόκτηση ενός γράμματος της δασκάλας και ενός τζιν παντελονιού το οποίο είχε χαρίσει η Μονρό στη Λάιτες. Το γράμμα της δασκάλας δεν αποκαλύπτει πολλά για τη σχέση των δύο γυναικών, ωστόσο αποτελεί ντοκουμέντο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ