2014-09-09 19:43:31
Φωτογραφία για Ρόδος: Η συγκλονιστική απολογία του μητροκτόνου
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες με τις οποίες περιγράφουν στις απολογίες τους οι δύο δράστες της την στυγερή δολοφονία της Ευαγγελίας Ιεροβασίλη 61 ετών, τον Ιούνιο του 2012.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr 26χρονος μητροκτόνος και η 36χρονη Ρωσίδα φίλη του συνελήφθησαν, ως γνωστόν, την περασμένη Παρασκευή χάρις στις συντονισμένες ενέργειες και στην συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της ανακρίτριας Ρόδου Μαρίνας Κρανίτη, της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου Αιμιλίας Σοφίας Μέρης, της Εισαγγελίας Εφετών αλλά και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα.

Ο 26χρονος γιος ομολόγησε την δολοφονία της ίδιας του της μητέρας στην οποία δήλωσε ότι παρίστατο και η 36χρονη φίλη του και οι δύο μετά τις απολογίες τους το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου το πρωί πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες δεν αποκλείεται και οι δύο κρατούμενοι το αμέσως επόμενο διάστημα να προσφύγουν διά των συνηγόρων τους κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή και Κώστα Διακονή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι έστω και με περιοριστικούς όρους.


«Με τη μητέρα μου δεν είχαμε πολύ καλές σχέσεις»

Καρέ – καρέ ξεδίπλωσε τα όσα συνέβησαν την 19η Ιουνίου 2012 ο 26χρονος γιος στο σπίτι της μητέρας του στο Γεννάδι.

«Με την μητέρα μου δεν είχαμε πολύ καλές σχέσεις δεν μου φερόταν καλά και μικρός που ήμουν με έδερνε» είπε σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο 26χρονος μητροκτόνος απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου.

«Εκείνη την ημέρα την προηγούμενη από τότε που έψαχνε η αστυνομία, πήγα στο σπίτι της μητέρας μου για να της ανακοινώσω ότι παντρευόμαστε. Την αγαπούσα πολύ την 36χρονη και τα δύο παιδιά της. Στο σπίτι της μητέρας μου πήγαμε με μία μηχανή. Ήταν ενός φίλου μου.

Πήγαμε στο σπίτι προς το απόγευμα γύρω στις 5-6 μαζί την φίλη μου. Την είχε ξαναδεί η μαμά μου άλλες μία ή δύο φορές. Όταν πήγα η μαμά μου ήταν έξω στον κήπο και πότιζε. Όταν μας είδε νευρίασε γιατί δεν συμπαθούσε την φίλη μου επειδή ίσως ήταν πιο μεγάλη από εμένα, ήταν ξένη και είχε και τα παιδιά. Μετά μπήκαμε μέσα στο σπίτι για να συζητήσουμε.

Άρχισα να της λέω ότι εγώ την αγαπάω την 36χρονη και ότι θέλουμε να παντρευτούμε. Τότε μου απάντησε υβριστικά και για τους δυο μας. Η φίλη μου ήταν εκεί όλη την ώρα. Μετά η μητέρα μου είπε κάτι άσχημο για τα παιδιά της φίλης μου. Εγώ θόλωσα, και έγινε ότι έγινε. Το μαχαίρι το έπιασα κατευθείαν από την κουζίνα. Την χτύπησα τόσες πολλές φορές γιατί είχα πάθει αμόκ.

Μόλις έκανα τις πρώτες μαχαιριές έπαθα αμόκ και δεν καταλάβαινα, συνέχισα να την χτυπάω και μάλιστα αυτοτραυματίστηκα στο αριστερό μου πόδι. Μετά συνειδητοποίησα τι έκανα και είπα στη φίλη μου «πάμε να φύγουμε».

Εκείνη ήταν ταραγμένη και μου είπε «που να φύγουμε θα το καταλάβουν ότι το έκανες εσύ και θα μας βάλουν φυλακή, πάνε να δούμε τι έγινε, μην αφήσαμε κάτι δικό μας μέσα». Τότε μπήκαμε μέσα ξανά και είδαμε ότι δεν είχαμε αφήσει κάτι δικό μας και η φίλη μου είπε τότε να κάνουμε το σπίτι άνω κάτω για να φανεί σαν ληστεία.

Έτσι, όπως είχα πάθει αμόκ άνοιγα τα ντουλάπια και πετούσαμε κάτω ρούχα. Το αίμα το καθάρισε η φίλη μου (η 36χρονη) και εγώ ανακάτευα τα δωμάτια όλα, όσο αυτή καθάριζε. Δεν το είχα πάρει είδηση ότι καθάριζε.

Πρέπει να είχαν αίμα στα παπούτσια, βγάλαμε τα ρούχα και τα δικά μου και τα δικά της γιατί είχε και αυτή λερωθεί και τα πήρε η φίλη μου και τα πέταξε σε κάδους της Ρόδου. Μετά γυρίσαμε σπίτι και κάτσαμε εκεί ως το βράδυ και δεν κοιμηθήκαμε. Την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου να μου το πει περίπου κατά τις δώδεκα με δώδεκα και μισή τη νύχτα. Με ρώτησε που είμαι, του είπα σπίτι, με ρώτησε που ήμουν σήμερα (την 20η Ιουνίου) και του είπα μία από τα ίδια και τότε μου είπε «σκότωσαν τη μάνα σου». Εγώ τότε το έπαιξα ανήξερος».

Συνεχίζοντας την απολογία του ο 26χρονος ισχυρίστηκε ότι την αμέσως επόμενη μέρα εκμυστηρεύθηκε το κακό που είχε κάνει στον πατέρα του και πως εκείνος τον επικρότησε καθώς δεν είχαν καλές σχέσεις με τη μητέρα του. Σε ότι αφορά τη μητριά του ο ίδιος δήλωσε πως το έμαθε όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο στην Κρήτη με σοβαρά προβλήματα «της το είπα επειδή το είχα ήδη πει στον πατέρα μου και ένιωθα την ανάγκη να το βγάλω από μέσα μου».

«Αποτελείωσε την δεν μπορώ να την ακούω»

Ερωτηθείς ο 26χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Ροδιακής» για το αν είχε προσχεδιάσει το φόνο της μάνας του, απάντησε αρνητικά. Ωστόσο αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξε η 36χρονη φίλη του, η οποία όπως είπε ήταν αυτή που πέταξε τα ματωμένα ρούχα τους όταν πλέον επέστρεψαν στην πόλη της Ρόδου με τη δανεική από τον φίλο του μοτοσικλέτα.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι παρά τα 14 μαχαιρώματα η μητέρα του ήταν ζωντανή και πως η φίλη ήταν αυτή που του είπε να την αποτελειώσει γιατί δεν μπορούσε να την ακούει! Ήταν – είπε ο 26χρονος- εκείνη που σκούπισε και ήταν μέσα στο σπίτι τη διάρκεια του φονικού αλλά ήταν δική της ιδέα να το κάνουμε να φανεί σαν ληστεία! «Εγώ πήγα να φύγω κατευθείαν και μου είπε «που πάμε»;

Ο 26χρονος πρόσθεσε επίσης πως δεν το ενδιέφεραν καθόλου τα λεφτά και πως μέχρι τώρα δεν έχει πάρει τίποτα από την περιουσία της μητέρας του.

«Δε με ένοιαζαν τα λεφτά, να της ανακοινώσω ότι θα παντρευόμουν πήγα»!

«Φοβήθηκα μήπως με σκοτώσει και εμένα»

Στην γνωριμία της και στην σχέση της με τον 26χρονο αναφέρθηκε αρχικά στην απολογία της η 36χρονη Ρωσίδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Ροδιακής» όταν επέστρεψε από την Κρήτη ο 26χρονος ήταν ψηλός, γυμνασμένος και εκείνη δεν γνώριζε ότι ήταν μπλεγμένος. Μαζί του είπε, άρχισε να παίρνει ναρκωτικά.

Εκείνη δούλευε αλλά ο φίλος της όχι. Μόνο παραπονιόταν ότι η μητέρα του βοηθούσε περισσότερο το άλλο της παιδί, το πρόσεχε και το αγαπούσε πιο πολύ. «Είχε παράπονα γενικά με όλους. Εκείνη την ημέρα μου είπε «η μάνα μου μας φώναξε να πάμε να την δούμε και θα της ζητήσω κάποια λεφτά. Ήταν μία μέρα πριν από τότε που η αστυνομία νόμιζε ότι πέθανε».

Πήραν την μηχανή του φίλου τους και πήγαν στο Γεννάδι, απόγευμα γύρω στις 5.

«Όταν φθάσαμε αφήσαμε τη μηχανή μπροστά στο σπίτι και η μητέρα του ήταν έξω στον κήπο. Μας προσκάλεσε να μας κεράσει κάτι μέσα στο σπίτι και μπήκαν μέσα αυτοί πρώτοι και εγώ τους ακολούθησα. Όταν αυτή πήγε να πάρει το νερό από το ψυγείο, βλέπω τον φίλο μου (26χρονο) να είναι πίσω της με το μαχαίρι και είδα ότι την χτύπησε δύο φορές στην πλάτη και εγώ φοβήθηκα και έκλεισα τα μάτια μου.

Ήμουν σχετικά μακριά γιατί το σαλόνι είναι μεγάλο και είναι ένας χώρος με την κουζίνα και αυτοί ήταν στην κουζίνα. Τότε άκουσα που αυτή φώναζε «είσαι παιδί μου τι είναι αυτά που κάνεις» και άκουσα που έπεσε κάτω αλλά ακόμα μιλούσε.

Μετά αυτός άρχισε να γυρίζει από εδώ και από εκεί μέσα στο σπίτι, νόμισα ότι πέρασε πάρα πολύ ώρα και σκέφθηκα να φωνάξω αλλά φοβήθηκα μήπως με σκοτώσει και εμένα. Τα μάτια ήταν αγριεμένα, μπορώ να τα περιγράψω, σαν να μην ήταν ανθρώπινα. Νόμιζα ότι στο σπίτι κάτι έψαχνε γιατί άκουγα τα πράγματα που έπεφταν κάτω.

Όταν βγήκε κρατούσε ένα πολύ μικρό τσαντάκι και είχε μέσα μόνο 20 και είπε «η γριά έχει μόνο 20 ευρώ στο σπίτι; Κάπου τα κρύβει». Η μητέρα του δεν ήταν ακόμη πεθαμένη όσο ήμασταν εκεί, γιατί την άκουγα που βογκούσε και φοβόμουν. Δεν μπορούσε ποτέ να φανταστώ αυτό που έγινε. Με είδε που αγχώθηκα και με έπιασε ταραχή και μου φώναζε να βγω έξω από το σπίτι.

Μετά που βγήκε έξω, δεν μπορώ να υπολογίσω μετά από πόση ώρα, του «καταλαβαίνεις τι έχεις κάνει» και μου είπε «εσύ τι φοβάσαι; Έχω ρίξει παντού χλωρίνη, εσύ είσαι δεμένη μαζί τώρα για μία ζωή και αν μιλήσεις σε κάποιον θα πω ότι εσύ το έκανες αυτό»!

Η 36χρονη είπε επίσης πως ο φίλος της ήταν να σαν μην έγινε τίποτα ενώ εκείνη έκλαιγε όλη την ώρα και ο 26χρονος της φώναζε. Πρόσθεσε επίσης πως στο δρόμο πέταξε ο φίλος της το μαχαίρι, ενώ δεν τόλμησε να πει τίποτα σε κανέναν γιατί φοβόταν για την ζωή της και των παιδιών της.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ