2014-09-09 20:32:07
Φωτογραφία για Απ. Κατσιφάρας: Περιφερειακό Συμβούλιο ανοικτό προς την κοινωνία, δίπλα στους πολίτες
Ζητήματα διαδικασιών και κυρίως θέματα ουσίας για τη σωστή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας συζήτησαν ο... Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με το νεοεκλεγέν Προεδρείο του Οργάνου κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε η νέα Πρόεδρος του Σώματος Αναστασία Τογιοπούλου, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κανέλλης και ο Γραμματέας Κωνσταντίνος Κούστας και στο επίκεντρο τέθηκαν θέματα όπως η δυνατότητα τροποποίησης κάποιων διατάξεων του κανονισμού, αν αυτό χρειαστεί, η πορεία εργασιών για τη νέα αίθουσα του Οργάνου, το ηλεκτρονικό φόρουμ των παρατάξεων κ.α.

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να είναι ανοικτό προς όλους και να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να συμμετέχουν ακόμη περισσότερο οι φορείς όλης της Δυτικής Ελλάδας, αλλά κυρίως η κοινωνία. Και σε αυτή τη θητεία το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάζει στις έδρες των Δήμων ώστε το σημαντικό αυτό θεσμικό Όργανο να βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες» υπογράμμισε κατά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.


Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα μέλη του Προεδρείου πως ήδη, μετά την πρόταση που έγινε από τις παρατάξεις, η Περιφέρεια ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να δημιουργηθεί άμεσα ένα ηλεκτρονικό φόρουμ για όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο θα αποτελεί ένα ανοικτό βήμα για να μπορούν να εκφράζουν δημόσια τις απόψεις τους και να συζητούν για σημαντικά ζητήματα.

«Ουσιαστικά θα είναι ένα ηλεκτρονικό γραφείο για τις παρατάξεις που μετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ένα εγχείρημα, το οποίο ήδη ξεκινάμε ώστε να λειτουργήσει άμεσα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας.

Παράλληλα, τα μέλη του Προεδρείου ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών στην αίθουσα που ετοιμάζεται για το Περιφερειακό Συμβούλιο στο ισόγειο των γραφείων της Περιφέρειας στη Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32, αλλά και για τον τρόπο που θα γίνονται οι συζητήσεις στο Σώμα κατά τις οποίες θα πρέπει να προέχει ο σεβασμός, η ευπρέπεια και η ουσία των ζητημάτων.

Επιπλέον, τέθηκε θέμα διερεύνησης της δυνατότητας τροποποίησης του κανονισμού, αν τυχόν από τις συνεδριάσεις διαφανεί ότι δεν δίνεται επαρκής χρόνος για να τοποθετούνται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ