2014-09-12 09:02:09
Φωτογραφία για ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ
Αισιοδοξία ότι με τις συγκροτημένες προτάσεις που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ του Σαββάτου στην ομιλία του στο Βελλίδειο θα επηρεάσει καταλυτικά το πολιτικό σκηνικό εκφράζουν κορυφαία κομματικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία με την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που πραγματοποιήθηκε αργά την Πέμπτη ολοκλήρωσε τη συζήτηση ενόψει της ΔΕΘ.

Το ακριβές περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Τσίπρα δεν είναι γνωστό καθώς θα υπάρξει από τον ίδιο μια τελική ιεράρχηση των δεκάδων θέσεων και προτάσεων που έχουν υποβληθεί σε σωρεία συνεδριάσεων και πολύωρων συζητήσεων της Επιτροπής προγράμματος και της Πολιτικής Γραμματείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει μια συνολική πολιτική αξόνων που αφορούν την δημιουργία περίπου 300.000 θέσεων εργασίας, την πολιτική ανασυγκρότησης της οικονομίας και του κράτους, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα θα υπάρξει για τους πλέον κοινωνικά αδύναμους.


Ειδική αναφορά θα γίνει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο φορολογικό σύστημα που θα ψηφίσει αν γίνει κυβέρνηση. Ενστάσεις για σειρά θεμάτων, όπως στο θέμα της δημιουργίας τράπεζας ειδικού σκοπού, η διαχείριση των ''κόκκινων δανείων'' κλπ έχει διατυπώσει η Αριστερή Πλατφόρμα.

Όπως σημειώνει στέλεχος του κόμματος, μετά τη μαραθώνια χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, υπό τον Αλ. Τσίπρα οι βασικοί στόχοι του κόμματος με την ανάληψη της εξουσίας θα είναι η αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η επανεκκίνηση της οικονομίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας με τη δημιουργία 200.000-300.000 θέσεων εργασίας, οι απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Όπως φέρεται να είπε ο Αλ. Τσίπρας στη διάρκεια της συνεδρίασης, άμεσες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, η αποκατάσταση μέρους απωλειών χαμηλότερων συντάξεων, να μην υπάρξει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ και διεύρυνση των δικαιούχων του.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ