2014-09-13 02:36:09
Φωτογραφία για 9 γιατροί στα Πολυϊατρεία Πύργου
Συνάντηση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πύργου με τον Δ/ντή του ΠΕΔΥ - Προσπάθειες για την επαναλειτουργία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Ενημέρωση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ στον Πύργο  εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού με συνέπεια την  ελλιπή παροχή υπηρεσιών στους Ηλείους ασφαλισμένους, παρείχε χθες στον πρόεδρο και τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Πύργου που τον επισκέφθηκαν, ο Διευθυντής της Νομαρχιακής Μονάδας κ. Βασίλης Στασινόπουλος. Σύμφωνα με τα όσα επισήμανε ο κ. Στασινόπουλος, στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πύργου κ. Νίκο Ορφανό αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. , από την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος, τα Πολυϊατρεία του Πύργου υπολειτουργούν και αυτό γιατί διαθέτουν μόλις έξι γιατρούς από τους οποίους μόνον οι τρείς (δυο Πνευμονολόγοι και ένας Ουρολόγος) προσφέρουν θεραπευτικό έργο στους ασφαλισμένους. «Η μονάδα υπολειτουργεί αλλά κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εξυπηρετούμε τους ασφαλισμένους
. Οι βασικές ανάγκες καλύπτονται μετά δυσκολίας ωστόσο ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα τα Πολυϊατρεία θα στελεχωθούν». Ο κ. Στασινόπουλος στο σημείο αυτό, ανακοινώσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η προκήρυξη της πρόσληψης εννέα συνολικά ιατρών για το ΠΕΔΥ του Πύργου τονίζοντας ότι οι θέσεις που ζητούνται αφορούν Γενικούς Ιατρούς, Παιδιάτρους, Καρδιολόγους και δυο Μικροβιολόγους. Μάλιστα, η πρόσληψη των Μικροβιολόγων, δημιουργεί ελπίδες ότι πολύ σύντομα θα καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν το Μικροβιολογικό Εργαστήριο που παραμένει για χρόνια κλειστό.

«Η Α.Ε. Βορίδη, τελειώνει το ΕΣΥ»

Ο κ. Ορφανός με τη σειρά του, επισήμανε ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προκειμένου τα Πολυϊατρεία να λειτουργήσουν όπως στο παρελθόν. «Μπορεί να  υπήρχαν διάφορα προβλήματα όμως τα Πολυϊατρεία ήταν στελεχωμένα με όλες σχεδόν τις ιατρικές ειδικότητες. Αυτό πρέπει να επιδιώξουμε όλοι μαζί και τώρα». Παράλληλα, παρέδωσε στον Διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας και έγγραφο του Εργατικού Κέντρου μέσω του οποίου καταγγέλλουν την Ανώνυμη Εταιρεία που προωθεί ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η εφαρμογή της θα αποτελέσει και το τελείωμα της δωρεάν δημόσιας υγείας με τραγικές συνέπειες για όλους τους πολίτες.  Μεταξύ άλλων ο κ. Ορφανός ανέφερε:  «Η εταιρεία του Βορίδη, ουσιαστικά μιλά για ρύθμιση που σηματοδοτεί την απόλυτη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του προς την δημόσια υγεία. Πρόκειται για ένα τελείωμα της δημόσιας υγείας με δραματικές συνέπειες στους ασθενείς, τα νοσοκομεία αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό» ενώ όσον αφορά τις περικοπές στις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις επισήμανε ότι ο Υπουργός το αποδίδει στην κατακόρυφη αύξηση των δαπανών από το 2012 έως και σήμερα. «Βέβαια ο Υπουργός απέφυγε να εξηγήσει αν αυτή η αύξηση σχετίζεται με το γεγονός ότι έκλεισαν τα διαγνωστικά εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) με αποτέλεσμα όλοι οι ασφαλισμένοι να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα. Αφού κ. Βορίδη αυτό ήταν το σχέδιο, να στρέψετε τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα, να εμφανίσετε τρελά έξοδα, να στήσετε την επιχείρηση σας και κοινώς να ισοπεδώσετε την δημόσια υγεία, τι να πω; Μεγάλη επιτυχία.

Ίσως η πιο σωστή ονομασία που θα έπρεπε να δώσετε στην επιχείρηση σας, για να τελειώνετε με τον ξεπούλημα της Ελλάδας θα ήταν Φύκια για Μεταξωτές Κορδέλες ΑΕ».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ